Kostrena 9. lipanj 2021.

Kino u Kostreni u lipnju donosi 6 filmova za djecu i odrasle

Kino u Kostreni u lipnju donosi 6 filmova za djecu i odrasle
Kino se vraća u Kostrenu ovog četvrtka 10. lipnja, a projekcije će se prikazivati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Iduća tri četvrtka u lipnju rezervirana su za Kino u Kostreni. Ukupno će biti prikazano šest filmova, od čega tri dječja. 10. lipnja u 18 sati mališani će uživati u filmu “Moj brat lovi dinosaure”, dok će u 20 sati biti prikazan film “Zemlja nomada”. 17. lipnja u 18 sati na rasporedu je dječji film “Poly i ja”, a u 20 sati “Jedini izlaz”. 24. lipnja u 18 će mališani gledati “Putovanje jednog princa”, dok će u 20 sati odrasli moći pogledati “Influencericu”. 

Prvi na redu je poučan i dirljiv Moj brat lovi dinosaure, talijanski film koji progovara o bratskoj ljubavi iz jedne drugačije perspektive. Jack je kao dijete bio uvjeren da je njegov brat Gio superjunak s posebnim moćima, baš kao u stripu. Sada, na pragu srednje škole, Jack sazna da Gio zapravo ima Downov sindrom i pomalo ga se srami. Kada upozna Ariannu, svoju prvu ljubav, Giovo nepredvidljivo ponašanje postaje mu sve veći teret. Zabrinut za svoj društveni status u novoj školi, odlučuje sakriti činjenicu da ima brata. 

Film je osvojio Nagradu mlade publike Europske filmske akademije, započinje u 18 sati i prikazuje se uz titlove te je namijenjen djeci iskusnijim čitačima.

Trostrukim Oscarom nagrađena Zemlja nomada moći će se pogledati u četvrtak u 20 sati. U propalom gradiću u Nevadi zatvorena je tvornica građevinskog materijala, stara 88 godina, jedina koja je gradić održavala na rubu sirotinjske zabiti. Tisuće je radnika ostalo bez primanja, a gradić je izgubio poštansku oznaku, što će reći da je svrstan u red gradova duhova. Šezdesetogodišnja Fern, koja je do tada radila u tvornici, kreće u nepoznato. Kombi je njezin dom, a ona se svrstava u moderne nomade koji lutaju opustjelim dijelovima zemlje, snalazeći se kako može, obavljajući uzgredne poslove kako ne bi potonulo do dna. Ova sloboda kao izbor ima svoju iznuđenu ljepotu, jer se ovi ljudi susreću, druže, razvijaju duh razumijevanja i solidarnosti- nešto što nam svima nedostaje. Film Zemlja nomada dobitnik je 3 Oscara, za najbolji film, najbolju glavnu glumicu i režiju.

Ulaznice će se po cijeni od 20 kuna moći kupiti na blagajni Narodne čitaonice 30 minuta prije početka projekcije.

Kino u Kostreni, poznatiji kao KuK, ove je godine postao dio EU projekta “Kina kao inovativna središta kulture lokalne zajednice”. Projektom se potiču inicijative koje populariziraju kino- prikazivanje na inventivne načine uz dodatne sadržaje. U programu će biti podjednako zastupljeni naslovi za djecu i opću populaciju, a filmovi koje će se prikazivati bit će visoke umjetničke vrijednosti i istodobno komunicirati sa širokom publikom. Naglasak je na europskim filmskim sadržajima i recentnim naslovima.

Nositelj projekta je Motovun Film Festival, dok se program Kino u Kostreni organizira u suradnji s Centrom kulture Kostrena.