Kostrena 2. ožujak 2018.

Konferencija "Hrvatska 2030" održana u Zagrebu

 Konferencija "Hrvatska 2030" održana u Zagrebu
Danas je Zagrebu završena dvodnevna konferencija pod nazivom “Hrvatska 2030- Identifikacija projekata nužnih za regionalni razvoj”, koja se održavala 1. i 2. veljače, u organizaciji Udruga općina i gradova, Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Centra za lokalni ekonomski razvoj i tvrtke Tim4pin.
 
Uz predstavnike Ministarstva regionalnog razvoja i ureda za provedbu ESI fondova koji su se osvrnuli na novi indeks razvijenosti općina i gradova te mogućnosti financiranja i ugovaranja projekata sredstvima EU, na konferenciji je sudjelovao i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, jedine hrvatske business friendly općine s certifikatom za povoljno poslovno okruženje koji je u svojem izlaganju prenio iskustva Kostrene tijekom postupka certificiranja kao i utjecaju certifikata na komunikaciju s poslovnom zajednicom.
 
Naglasak konferencije bio je i na digitalizaciji kao sve važnijem preduvjetu lokalne zaposlenosti s naglaskom na financiranje i sufinanciranje širokopojasne infrastrukture. Općina Kostrena s još nekolicinom općina i gradova i Primorsko- goranskom županijom, razvija zajednički projekt e-županija čime će se otvoriti nove mogućnosti u poduzetništvu i realizaciji poslovnih ideja. 
 
Konferencija je bila posvećena izazovima regionalnog razvoja do 2030. godine, uspoređujući dosadašnja gospodarska, demografska i fiskalna kretanja u lokalnim i područnim samoupravama s fokusom na mogućnosti financiranja razvojnih projekata. Konferencija je u prvom redu bila namijenjena načelnicima, gradonačelnicima, županima te pročelnicima odjela lokalnih i područnih samouprava, no svakako zanimljiva i ostalim predstavnicima javnog i privatnog sektora budući da se bavila i realizacijom konkretnih razvojnih projekata tijekom 2018. godine.
 

Komentari