Kostrena 6. listopad 2015.

Kostrena dobila novu ginekološku ambulantu

Kostrena dobila novu ginekološku ambulantu
Nakon dva desetljeća čekanja Kostrena je konačno dobila ginekološku ambulantu. Dobre su to vijesti za pripadnice ljepšeg spola, ne samo iz Kostrene, već i iz susjednog Bakra i Kraljevice, gradova uključenih u projekt.
 
U Centru primarne zdravstvene zaštite Kostrena otvorena je nova ginekološka ordinacija. Općina Kostrena, koja je pokrenula inicijativu, u projekt je uložila 45 tisuća kuna, a dodatnih 40 tisuća stiglo je iz KD Kostrena. Zahvaljujući donatorima (INA, Brodogradilište Viktor Lenac i GP Mikić) ordinacija je opremljena ultrazvukom s dvije sonde, vrijednim 120 tisuća kuna.
 
“Ovo je projekt o kojem se u Kostreni priča već 20 godina. Uspjeli smo ga realizirati u svega nekoliko mjeseci. Znamo koliko je bilo teško dobiti ovakvu ambulantu na našem prostoru s obzirom na niz okolnosti, prvenstveno zbog potrebnog broja pacijentica. Ovo je velik trenutak za Kostrenu,” naglasila je općinska načelnica Mirela Marunić te zahvalila svima koji su sudjelovali u pokretanju ambulante.
 
Projekt ginekološke ordinacije plod je suradnje jedinica lokalne samouprave, Kostrene, Bakra i Kraljevice, s Domom zdravlja Primorsko- goranske županije, koji će financirati rad liječnika, a uskoro će objaviti i natječaj za specijalizaciju iz ginekologije.
 
“Ordinacija je otvorena u rekordnom roku, manje od 9 mjeseci prošlo je od kad smo prvi put sjeli s Općinom Kostrena, a imamo ambulantu koja je ugovorena s HZZO-om, potpuno opremljenu, koja ima svoje ginekologe i već funkcionira. Želim kolegama puno uspjeha u radu i molim vas učinite sve da se broj pacijentica u što kraćem roku približi brojci od najmanje 1500 žena,” poručio je Boris Ritoša, ravnatelj Doma zdravlja PGŽ. 
 
“Više nemamo prazninu između Crikvenice i Rijeke, imamo ordinaciju koja će obuhvatiti tri jedinice lokalne samouprave i to je jedna kvaliteta više,” zaključio je zamjenik primorsko- goranskog župana Marko Boras Mandić.
 
Ordinacija u ovom trenutku ima oko 500 pacijentica, što otvara prostor za brojne žene iz Kostrene i okolice. Pacijenticama je, uz novo uređenu i opremljenu ordinaciju, na raspolaganju i dvoje iskusnih ginekologa, doktori Jasna Gobić i Đuro Ćuk. 

Radno vrijeme ambulante je parnim datumima prijepodne od 7 do 14:30, a neparnim datumima poslijepodne od 13 do 20:30. Radna je i svaka treća subota u mjesecu, od 7 do 14:30. Informacije se mogu dobiti i telefonski (051/401-774, 051/401-775).