Kostrena 28. svibanj 2019.

Novo parkiralište i nove usluge ove sezone u Kostreni

Novo parkiralište i nove usluge ove sezone u Kostreni

Kupačima će ove sezone u Kostreni na raspolaganju biti i novo veliko parkiralište iznad uvale Svežanj, kao i aplikacija “PayDo”. No, ljeto donosi i nužnu korekciju cijena usluge parkiranja.

Iako se po vremenu i temperaturama ne bi dalo naslutiti, ljeto je pred vratima, barem ono kalendarsko, a njegovim dolaskom Kostrena sa svojim prekrasnim plažama postaje jedno od najomiljenijih kupališnih odredišta mnogobrojnih Riječana i sve većeg broja turista koji je prepoznaju kao odličnu destinaciju. 


Sve su to razlozi radi kojih iz godine u godinu u Kostreni tijekom sezone raste potražnja za parkirališnim mjestima i potreba za razvojem novih usluga. Nakon uređenja plaža i obalnog pojasa, Općina Kostrena krenula je i s uređenjem novog parkirališta na platou iznad uvale Svežanj u što će uložiti oko pola milijuna kuna, a Komunalno društvo Kostrena na početku sezone uvodi nove usluge koje će olakšati naplatu parkirališta turistima. 


Novo parkiralište s 56 parkirnih mjesta prostirat će se na površini od 2 tisuće četvornih metara. Parkiralište nema trajni karakter tako da će parkirne površine biti opločene betonskim travnatim rešetkama i s označenim parkirnim mjestom dok će podloga na parkirnim mjestima za osobe smanjene pokretljivosti biti prilagođena kretanju invalidskih kolica. Do parkirališta će voditi pješačka staza i asfaltirani kolnik. Parkiralište će biti pod naplatom i upravljanjem Komunalnog društva Kostrena. 

Kako bi omogućili što kvalitetniju uslugu svim posjetiteljima i korisnicima kostrenskih parkirališta, KD Kostrena uvodi novu aplikaciju “PayDo”, koja će značajno olakšati plaćanje usluge parkiranja turistima koji nerijetko kod sebe nemaju domaću valutu ili se s njom teško snalaze, a nisu ni korisnici mobilnih mreža koje podržavaju uslugu SMS parkinga. 


Nova sezona donosi i nužnu korekciju cijena usluge parkiranja koja se nije mijenjala od 2015. godine. Iako je cijena usluge povećana, ona je u Kostreni još uvijek znatno povoljnija u odnosu na gotovo sva “udarna” sezonska odredišta u okruženju kao i od većine parkirališta u gradu Rijeci. Tako će umjesto dosadašnjih 5 kuna, cijena parkiranja u trajanju od 2 sata, sada iznositi 10 kuna. Dnevna karta do kraja radnog vremena parkirališta prema novom cjeniku iznosit će 30 kuna, dok će sezonska pretplata za period naplate od 1. lipnja do 30. rujna iznositi 400 kuna. 

Cijena usluge za mještane Kostrene i povlaštene korisnike kao što su osobe s invaliditetom i osobe sa statusom hrvatskih branitelja neće se mijenjati.