Kostrena 7. lipanj 2015.

Kostrena otvorila Jadranske igre

Kostrena otvorila Jadranske igre
Čast da otvori 6. sezonu Jadranskih igara pripala je Kostreni. Igre, koje će ove godine trajati 106 dana, sve do 20. rujna, obići će čak 45 lokacija u regiji. U njima će sudjelovati više od 2500 sudionika, a završit će međunarodnim polufinalima, nakon kojih, dakako, slijedi veliko finale.

Svoju je kartu za daljnje natjecanje u Kostreni potvrdio Pom-F-Ri, koji je u Uvali Žurkovo slavio ispred drugoplasiranog Tiffanya i trećeplasiranih Pirata z karburatora. Četvrto mjesto osvojilo je društvo čije je ime stvaralo probleme službenoj voditeljici- SNTNTN, a peto Špažićari. 

Poredak je to nakon pet atraktivnih igara koje su zabavile i nasmijale kako sudionike tako i gledatelje. Natjecatelji su snage odmjerili u Letećem vaterpolu, Mošarci, Ribarskim kašetama, Magarcu i Povlačenju konopa.

Pom-F-Ri je pobjedom osigurao nastup na polufinalnom natjecanju u Malinskoj, koje će se održati 19. kolovoza.
 
Slavili i Pomorci

No, natjecali se nisu samo odrasli. Uvod je ipak bio rezerviran za Jadranske igre Junior. Najmlađi su se zabavili s četiri igre: Puzzle, Ribarske kašete, Skakanje u vrećama i Povlačenje konopa.

Što se poretka u konkurenciji juniora tiče slavili su Pomorci, ispred Ribara, Jadrana i Delfina. 

Sportsko- zabavnu manifestaciju Kostrena je ugostila u sklopu manifestacije “Dobrodošlica ljetu”. Ujedno ovo je prvo sudjelovanje Kostrene u Jadranskim igrama.

Zabava se po završetku igara nastavila uz Grupu Venus te bogatu ugostiteljsku ponudu.
 
Kreativci došli na svoje

Napomenimo i da su svoje proizvode, u sklopu Jadranskih igara, predstavili kostrenski umjetnici i kreativci, koji sudjeluju na manifestaciji Turističke zajednice općine Kostrena “Kreativna šetnica”.

Organizatori Jadranskih igara u Kostreni su: Općina Kostrena, Turistička zajednica Općine Kostrena, Komunalno društvo Kostrena, Karnevalska udruga Špažićari i agencija Adria events.

Nakon Kostrene igre se prvi puta sele u kontinentalnu Hrvatsku, točnije u Sisačko- moslavačku županiju. 13. lipnja natjecanje se nastavlja u Topuskom.