Kostrena 19. ožujak 2020.

Kostrena otvorila telefonsku liniju za pomoć mještanima

Kostrena otvorila telefonsku liniju za pomoć mještanima
Općina Kostrena otvorila je telefonska linija kako bi se smanjio izlazak iz kuće i osobni kontakt mještana koji spadaju u rizične skupine poput starijih osoba, kroničnih bolesnika, invalida i osoba s rješenjem o samoizolaciji  kojima će se organizirati dostava lijekova, osnovnih namirnica i higijenskih potrepština. Općina će izaći u susret mještanima i s rokovima dospijeća komunalne naknade. Do prestanka epidemije, odgađa se podjela novčanih bonova koje Općina Kostrena tradicionalno povodom Uskrsa daruje svim svojim mještanima starijim od 80 godina. 

Kostrena, 19. ožujka 2020. - U sklopu seta preventivnih mjera koje je Općina Kostrena poduzela u borbi protiv širenja koronavirusa, otvorena je telefonska linija 051 209 062  koja je na raspolaganju mještanima Kostrene radnim danom od 8 do 16 sati. Kako bi se smanjio izlazak iz kuće i osobni kontakt mještana koji spadaju u rizične skupine poput starijih osoba, kroničnih bolesnika, invalida i osoba s rješenjem o samoizolaciji, Općina Kostrena će u suradnji s lokalnom ljekarnom i liječnicima obiteljske medicine u kostrenskom Domu zdravlja organizirati dostavu lijekova te uz pomoć volontera iz DVD Kostrena dostavu osnovnih namirnica i higijenskih potrepština.

Odgođena podjela uskrsnih bonova

Do prestanka epidemije, odgađa se podjela novčanih bonova koje Općina Kostrena tradicionalno povodom Uskrsa daruje svim svojim mještanima starijim od 80 godina. Informacije o terminu podjele bonova bit će objavljene naknadno, na općinskim mrežnim stranicama kao i putem lokalnih medija. Bonovi za korisnike programa socijalne skrbi, poslani su poštom na kućne adrese korisnika. Iznimno u ovoj situaciji nije potrebno dostavljati potvrde o primanjima u zadnja 3 mjeseca. U slučaju potrebe za dostavljanjem bilo kakve dodatne dokumentacije, preporuka je da se ona dostavlja poštom.


Obzirom da je u cilju prevencije širenja virusa Covid- 19, Općinska uprava Općine Kostrena ograničila rad sa strankama, za ostvarivanje prava na naknadu za rođenje djeteta nije potrebno dolaziti u Općinu Kostrena. Obrazac je moguće preuzeti na općinskim mrežnim stranicama u direktoriju E- Uprava. Popunjen obrazac uz skeniranu dokumentaciju može se dostaviti e-mailom ili poštom, u periodu ne duljem od 3 mjeseca.

U pripremi plan gospodarskih mjera

Općina će izaći u susret mještanima i s rokovima dospijeća komunalne naknade. Mještanima koji nemaju ugovoreno plaćanje trajnim nalogom ili mogućnost plaćanja komunalne naknade internetskim bankarstvom a radi mjera uvedenih zbog koronavirusa tu obavezu nisu u mogućnosti izvršiti u roku dospijeća, moći će je platiti u roku do 60 dana, bez obračuna zateznih kamata.

U pripremi je i plan gospodarskih mjera kojima će Općina pomoći malim poduzetnicima na svojem području.