Kostrena 23. veljača 2019.

Kostrena testirala puknute maškarane oktance

Kostrena testirala puknute maškarane oktance

Najluđa kolona maškaranih vozila jutros je krenula s riječkog Pariza. Nakon predstavljanja na Korzu sudionici 28. Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar nastavili su put Kostrene, gdje je vožen prvi ispit spretnosti. 

Na riječkom Parizu danas se okupilo 250 maškara koliko ih se, u 65 ludo maškaranih vozila koje je tradicionalno predvodila meštrica rallya Stella Paris, spustilo na Korzo. Sudionici 28. Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar potom su nastavili put Kostrene. Dočekali ih brojni mještani, predvođeni suorganizatorima rallya- kostrenskim Špažićarima, koji su za sve sudionike pripremili okrjepu.

Na parkiralištu iznad plaže Nova voda maškare su, na prvom od dva ispita spretnosti, dobile priliku pokazati svoje vozačko umijeće. Vozilo se između, oko, ali i preko čunjeva, a neki su vozači zabavu stavili ispred natjecanja pa su čunjeve u potpunosti ignorirali. 

Uz vozačko umijeće sudionici 28. Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar danas su pokazali i svoju kreativnost i duhovitost. Svojim su maskama nasmijali gledatelje, ali i pokazali što misle o stanju u društvu, a na “udaru” maškara ove je godine najviše bio 3. Maj. 

Iz Kostrene je najluđa kolona maškaranih vozila nastavila prema cilju u Bakru, gdje je, na parkiralištu u Senjskoj ulici, vožen drugi ispit spretnosti, nakon čega su najboljim vozačima i maskama dodijeljena tradicionalna priznanja.