Kostrena 12. travanj 2019.

Kostrena u znaku cvijeća i kreative

Kostrena u znaku cvijeća i kreative

Sajam cvijeća i kreative “Rožice va Kostrene” danas se održava u Kostreni. Tradicionalni proljetni sajam ove je godine obogaćen različitim popratnim sadržajima. U jutranjim satima nastupili su kostrenski vrtićarci, osnovnoškolci i male plesačice, dok je poslijepodne rezervirano za tematska predavanja i radionice. 

Šareno je danas na Trgu ispred Sportske dvorane Kostrena, gdje se od 9 do 18 sati održava tradicionalni proljetni sajam cvijeća, uz raznovrsnu ponudu sadnica. Sajam se ove godine održava kao dio manifestacije “Rožice va Kostrene”, u sklopu koje su organizatori pripremili zanimljiva predavanja i radionice.

“Manifestacijom želimo potaknuti mještane da urede okućnice i balkone, kako bi naša Kostrena bila što ljepša, ne samo za mještane već i za sve posjetitelje i turiste koji nam dolaze. S tim ćemo ciljem, kao i svake godine, u svibnju organizirati i natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona”, najavila je Sandra Svetić, direktorica TZO Kostrena.  

Okupljene je pozdravila i zamjenica općinskog načelnika Đurđica Matešić Bilobrk, naglasivši važnost uređenja Kostrene te pozvavši Kostrenjane da urede svoje okućnice i balkone. Zamjenica je iskoristila priliku i pozvala mještane, ali i sve zainteresirane, da ovog vikenda dođu Kostrenu i prisustvuju brojnim događanjima.

Prijepodne je u Kostreni bilo rezervirano za najmlađe. Pjesmom i plesom okupljenima su se predstavili kostrenski vrtićarci, osnovnoškolci i članice Plesnog studia Axis, dok su u poslijepodnevnim satima na rasporedu tematska predavanja i radionice na temu morskih cvjetnica i ružmarina kao lijeka. Spomenuti svaako treba i kostrenske kretivce, koji su danas izložili svoje radove.

“Rožice va Kostrene” organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena i Udruga Inphos, uz pomoć Općine Kostrena, Komunalnog društva Kostrena i Korana Art-a.