Kostrena 25. studeni 2018.

Kostrena ugostila najveću tattoo konvenciju u regiji

Kostrena ugostila najveću tattoo konvenciju u regiji
Stotinjak renomiranih tattoo artista protekla se tri dana u Kostreni predstavilo na najvećoj tattoo konvenciji u regiji. Ovogodišnji je “Rijeka Tattoo Expo” uz natjecanje sjajnih artista ponudio i bogat prateći program.

Nastavila se sjajna tattoo priča u Kostreni, koja je protekla tri dana ugostila osmo izdanje prestižne međunarodne tattoo konvencije- “Rijeka Tattoo Expo”. Stotinjak tattoo artista, iz petnaestak europskih zemalja brojnim se posjetiteljima predstavilo radovima, od kojih su mnogi oduzimali dah ljubiteljima umjetnosti “šaranja” po koži.

Sudionici su se, u Sportskoj dvorani u Kostreni, natjecali za ukupno 31 nagradu u različitim kategorijama, kao što su najbolja realistična tetovaža, najbolja mala tetovaža, najbolji portret te najbolja tetovaža superheroja.
 
Izbor najbolje i najgore tetovaže

Posebno zabavan bio je izbor za najgoru tetovažu, na koji su se mogli prijaviti svi koji su u prošlosti napravili tetovažu zbog koje su požalili, a privlačna je nagrada bilo lasersko uklanjanje iste.

Natjecanje je pratio i bogat zabavni program, u kojem su između ostalih nastupili Plesna skupina Flame, Izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma, mađioničar Andrej Škedel, Capoeira- Jacobina Arte Rijeka te majstor suspenzija Dino Helvida, čiji atraktivni, a mnogima i šokantni nastup možete pogledati OVDJE (potencijalno uznemirujući sadržaj).

Organizatori su za sve posjetitelje pripremili i prateće sadržaje kao što su Potraga za blagom, Beauty Corner, kreativne radionice za djecu, a svi zainteresirani tijelo su osim tetovažom mogli ukrasiti i kanom. U izložbenom dijelu konvencije gosti su mogli razgledati i kupiti različitu odjeću, modne dodatke, ukrase, nakit, suvenire, ali i profesionalnu tattoo opremu.
 
Humanitarni karakter konvencije

Rijeka Tattoo Expo i u svom je osmom izdanju zadržao hvalevrijedan humanitarni predznak, u suradnji s NL Professional Hairdresser & Barber Shop No.1 Rijeka, Općinom Kostrena, Komunalnim društvom Kostrena i Turističkom zajednicom Općine Kostrena. Ove godine prikupljala su se sredstva za Udrugu Svjetionik, koja se bavi edukacijsko- rehabilitacijskim radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju.
 
Petak i subotu organizirana su i dva after partyja u kojima su sudionike i posjetitelje zabavljali trio Pachamama Street Connection, odnosno bend Obrazovni program.