Kostrena 22. srpanj 2017.

Kostrenjani feštali u uvali Žurkovo uz Marijana Bana

Kostrenjani feštali u uvali Žurkovo uz Marijana Bana
“Kostrenska noć” tradicionalna ljetna fešta u uvali Žurkovo je sinoć okupila više od tisuću posjetitelja, koje su do dugo u noć zabavljali Marijan Ban i “Diktatori”, a organizatori su se pobrinuli da iz Kostrene nitko ne ode gladan ni žedan.
 
“Kostrensku noć” otvorili su nezaobilazni lokalni umjetnici koji su, čim je sunce malo popustilo, izložili svoje radove uz popularnu šetnicu u uvali Žurkovo. Na štandovima se moglo naći uistinu svega, od likovnih i keramičkih radova do unikatnog, ručno izrađenog nakita te različitih suvenira.
 
Za glazbenu uvertiru bila je zadužena grupa “Flash”, koju je na pozornici u uvali Žurkovo, na opće oduševljenje više od tisuću raspjevanih posjetitelja, “naslijedio” Marijan Ban sa svojim “Diktatorima”.  
 
Dio sjajne atmosfere sinoć iz Kostrene pogledajte u videu...


 
Kostrensku feštu u Žurkovu organizatori, Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena, su “kompletirali” bogatom ponudom jela i pića 
 
Kastav Blues
 
Kostrenjane u kolovozu čekaju nove glazbene “poslastice”. “Kastav Blues Festival” već je iza ugla. Kostrena će festival ugostiti treću godinu za redom, štoviše, pripala joj je čast da otvori popularni Kastav Blues.
 
Na terasi Diving centra 3. kolovoza tako gostuju Zdenka Kovačiček i “Greenhouse Blues Band” te makedonski “Crossroad Blues Band”.
 
“Izuzetno nam je drago sudjelovati u takvom glazbenom projektu, obzirom da je Festival tijekom ovih 10 godina postojanja izrastao u jedan vrlo kvalitetan turistički proizvod i turistički sadržaj. Lokacija u Kostreni je uz samo more i obalni put te smo sigurni da će atmosfera kao i ona lanjska, biti odlična. Na večerima bluesa u Kostreni jednako uživa domicilno stanovništvo kao i mnogobrojni turisti koji u to vrijeme borave na Kvarneru,” rekla je Sandra Svetić, direktorica TZ općine Kostrena.
 
Festival, što se ove godine održava jubilarni 10. puta, osim u Kostreni, gostuje i u Viškovu, Matuljima te dakako Kastvu.
 
Večer klapa
 
Glazbeni kostrenski kolovoz nastavit će se popularnom “Večeri klapa”, što će se održati 5. kolovoza u Uvali Žurkovo. Nastupit će: Klapa “Kamik”, Klapa “Bona Forma”, Klapa ”Reful”, Klapa “Rožice” i Klapa “Opatija”.
 
“Zahvalila bih se Općini Kostrena na odličnoj suradnji i potpori svim projektima te Komunalnom društvu Kostrena na izvrsnoj suradnji. Manifestaciju Ljeto u Kostreni prepoznali su i razni sponzori i donatori bez kojih sve to ne bi bilo moguće i ostvariti. I ovim putem se svima zahvaljujem na potpori i nadamo se uspješnoj suradnji i sljedećih godina. Pozivamo svih da nas posjete, poprate naša ljetna događanja i da nas prate na web stranici i društvenim mrežama,” poručila je Svetić.