Kostrena 21. svibanj 2021.

Kostrenke vježbale s atraktivnim timom Aktivne Hrvatske

Kostrenke vježbale s atraktivnim timom Aktivne Hrvatske
Tim vodećeg hrvatskog sportsko -edukativnog projekta "Aktivna Hrvatska" s Renatom Sopek danas je gostovao u Kostreni. Na platou ispred Sportske dvorane u vježbanju su im se pridružile brojne Kostrenke željne sportsko- rekreativnih aktivnosti.

Atraktivni tim “Aktivne Hrvatske”, najdugovječnijeg hrvatskog sportsko -edukativnog projekta, danas je dobro zagrijao okupljene na platou ispred Sportske dvorane Kostrena. 


Zbog epidemioloških mjera u Kostreni je danas vježbao znatno manji broj od uobičajenog, a posebno je zanimljivo da su se na platou ispred dvorane našle isključivo pripadnice ljepšeg spola. Dvadesetak je Kostrenki treniralo pod vodstvom kineziološkog tima fakulteta iz Zagreba, kojeg su sačinjavali: Lukrecija Dragić, Tina Živković, Karla Kaurić, Iva Lončar i Karlo Kligl te ambasadorica projekta Renata Sopek. 

“U Kostreni smo prvi puta i prekrasno je, vrijeme je idealno, atmosfera odlična. Kada smo kretali s projektom ideja nam je bila potaknuti ljude na pozitivne životne navike, odnosno promjenu na bolje, na tjelovježbu. Mijenjamo svijest ljudi kada je tjelesna aktivnost u pitanju”, poručila je Sopek. 


“Prije devet godina statistike su bile porazne. Više od 70 posto odrasle populacije u Hrvatskoj nije bilo aktivno. Danas imamo veliki problem da 92 do 96 posto naših adolescenata, u dobi od 12 do 16 godina, ne vježba i nema takve navike, što bi za desetak godina mogao biti udar na zdravstveni sustav. Pokazalo se i nakon pandemije koliko su ovakvi projekti zapravo važni”, istaknuo je Toni Dabinović, glasnogovornik “Aktivne Hrvatske”. 

Hvalevrijedan projekt održava se pod pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, dok su supokrovitelji Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatski olimpijski odbor. Današnje atraktivno otvaranje sezone sportsko- rekreativnih aktivnosti u Kostreni organizirala je Turistička zajednica Općine Kostrena. 


“S obzirom na ograničeni broj vježbača, a izniman interes, vjerujem da će se ovakva vrsta  otvorenog treninga s građanima, ubrzo ponoviti u našoj općini. Nema boljeg načina buđenja organizma od tjelesne aktivnosti, stoga Turistička zajednica Općine Kostrena već idući vikend planirana održavanje vođene bike ture- Claustra s okusom soli. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže u obilasku arheološkog lokaliteta Solin ponad Kostrene, ali i da prate naše društvene platforme kako bi saznali sve novosti”, poručila je Belma Džomba, direktorica TZO Kostrena.