Kostrena 25. veljača 2017.

Kostrenski maškarani “vremeplov" uz Kristale

Kostrenski maškarani “vremeplov" uz Kristale
Maškarani tanci “kakvi su nekad bili” vratili su se u Kostrenu, a kakve bi to kostrenske maškare bile bez Kristala. Slavljeničkim nastupom, za 50. rođendan, nekada popularna grupa oduševila je okupljene Kostrenjane i njihove goste. 

Dvorana Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji nakratko se vratila u prošlost. Na dobra su stara vremena okupljene maškare podsjetili bezvremenski Kristali, grupa koja je slavljeničkim nastupom proslavila veliki jubilej- pola stoljeća djelovanja na glazbenoj sceni. Petinu tog vremena Kristali su “proveli” u Kostreni, kao zaštitni znak kostrenskih zabava pod maskama. 

Iako je bilo i mlađih znatiželjnika većina se u Kostrenu došla prisjetiti ne tako davnih vremena prije komercijaliziranih maškaranih zabava s razvikanim izvođačima, vremena u kojima su kvarnerski maškarama vladale domaće grupe kao što su Kristali, Arsenali, Dexi, Opatijski suveniri… i kad su maškare, reći će oni “iskusniji” bile nešto sasvim drugo. 

Kristali, maškare i Kostrena ponovno su potvrdili da su sjajan spoj, na radost okupljenih, koji su još jednom mogli uživati u starim hitovima i maškaranim tancima "kakvi su nekad bili". 

Kostrenski maškarani tanci uz Kristale organizirani su u suradnji Općine Kostrena, Turističke zajednice Općine Kostrena i Karnevalske grupe Špažićari.