Kostrena 5. lipanj 2021.

Kostrenski UDVDR pobjednik turnira Paji u čast

Kostrenski UDVDR pobjednik turnira Paji u čast
UDVDR Kostrena pobjednik je 14. izdanja Memorijalnog malonogometnog turnira, što se danas igrao u Kostreni, u spomen na poginulog kostrenskog branitelja Ivicu Opačka Paju. Kostrenjani su u finalu svladali Rabljane, dok je u susretu za 3. mjesto HVIDRA Petrinja bila bolja od veterana NK Pomorca. 

14. Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak Pajo u Kostreni je danas okupio četiri momčadi (HVIDRA Petrinja, UDVDR Rab, veterani NK Pomorca i UDVDR Kostrena), koje su odmjerile snage u čast poginulog kostrenskog branitelja.


Igralo se "pod Pajinim muralom" kojeg je napravio Edi Gustin, a rezultat je bio u drugom planu. No, spomenimo da su u finalnom susretu domaćini- UDVDR Kostrena s 5:4 slavili protiv Rabljana, dok je u susretu za treće mjesto HVIDRA Petrinja pobijedila veterane NK Pomorca s 5:2. 

Najboljim strijelcem proglašen je Alen Dumbović, najboljim vratarom Nikola Jotanović, a najboljim igračem ovogodišnjeg turnira Tedi Grgurić. Pehare i priznanja najboljim pojedincima i momčadima podijelio je kostrenski načelnik Dražen Vranić, koji je i pozdravio okupljene.


Revijalni susret danas su odigrali “Pajini suborci” i “Pajini prijatelji”, a svi zajedno posjetili su posljednje njegovo počivalište, gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen na Ivicu Opačka Paju.

Prvi poginuli kostrenski branitelj život je za Hrvatsku dao prije 29. godina, točnije 3. travnja 1992., na Kupresu. Imao je samo 27 godina, a bio je pripadnik specijalne postrojbe Matija Vlačić, koja je u to vrijeme bila u selu Malovan Donji.


Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak Pajo organizira kostrenski ogranak UDVDR- a, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.