Kostrena 14. studeni 2018.

Kostrenskim učenicima i studentima 441 tisuća kuna

Kostrenskim učenicima i studentima 441 tisuća kuna
Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj, 2018./2019. godini održano je u vijećnici Općine Kostrena. Dodijeljene su 64 stipendija, za koje je iz općinskog proračuna osigurano 441 tisuću kuna.
 
Općina Kostrena nastavlja nagrađivati izvrsnost. U općinskoj vijećnici danas su potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj 2018./2019. godini.
 
“Sve veći broj kostrenskih učenika i studenata pokazuje izvrsnost, što je velika stvar za Kostrenu. Općina ih prati i nagrađuje, a ove stipendije su im svojevrsna nagrada. Naš cilj je zadržati ih u Kostreni i nakon školovanja”, naglasila je zamjenica općinskog načelnika Đurđica Matešić- Bilobrk, čestitavši okupljenima, ali i pozvavši stipendiste da se odazovu budućim pozivima Općine i uključe u društveno koristan rad.
 
​Novost “Stipendije za deficitarna zanimanja”
 
Općina Kostrena sa 700,00 će kuna mjesečno, kroz deset mjeseci, stipendirati 31 studenta u kategoriji “Stipendije izvrsnosti”. Tri studenta u ovoj će akademskoj godini dobivati “Stipendije za deficitarna zanimanja”, koje iznose 1.200,00 kuna za studente koji studiraju u Primorsko-goranskoj županiji i 2.500,00 kuna za studente koji studiraju izvan naše županije
 
U ovoj će školskoj godini općinske stipendije u iznosu od 500 kuna, kroz devet mjeseci, primati 27 učenika, a 3 će stipendije primati učenici slabijeg imovinskog stanja.
 
Za stipendiranje učenika i studenta u ovoj školskoj, odnosno akademskoj, godini iz kostrenskog je općinskog proračuna osigurano ukupno 441.000,00 kuna.