Kostrena 25. listopad 2021.

Kukuljančani ponovno osvojili turnir Zlatko Jurković

Kukuljančani ponovno osvojili turnir Zlatko Jurković

Ekipa Boćarskog kluba Kukuljanovo treći puta zaredom pobijedila je na memorijalnom boćarskom turniru “Zlatko Jurković” u Kostreni te time u trajno vlasništvo dobila prijelazni pehar turnira.

Rezultatom 10:9 boćari Kukuljanova su na 19. memorijalnom boćarskom turniru Zlatko Jurković održanom u Kostreni u finalu pobijedili ekipu Kostrena 1 te tako osvojili treći uzastopni naslov najuspješnije ekipe turnira. Iako su veći dio utakmice Kostrenjani bili uspješniji, ekipa Kukuljanova je u posljednje dvije minute uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist i ekipu Kostrena 1 s minimalnom razlikom pozicionirati na drugo mjesto dok je treće mjesto zauzela ekipa Hreljina. 

Na 19. memorijalnom boćarskom turniru u Kostreni sudjelovalo je osam boćarskih ekipa; Draga, Kukuljanovo, Krimeja, Hreljin, Ledenice, Trsat, te dvije domaće ekipe Kostrena 1 i Kostrena 2.

Turnir je organizirao Boćarski klub “Kostrena”, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i uz sufinanciranje Zajednice sportova Primorsko- goranske županije.

Uoči početka turnira, predstavnici organizatora i pokrovitelja turnira posjetili su grob osnivača i prvog predsjednika Zlatka Jurkovića po kojem je turnir i dobio ime te grob nedavno preminulog predsjednika kluba Milana Tićka.


Novoizabrani predsjednik Boćarskog kluba Kostrena Tomislav Štimac, funkciju predsjednika Boćarskog kluba Kostrena preuzeo je pred tek nešto više od dvadeset dana pa mu je organizacija turnira bila i prva veća obaveza u novoj ulozi. 

“Zadovoljan sam turnirom i nadam se da sam opravdao ukazano povjerenje. Zahvaljujem svim sudionicima na odazivu, svima koji su pomogli u organizaciji i pokroviteljima. Posebne čestitke idu najuspješnijim ekipama, osvajačima pehara te ekipi Boćarskog kluba Kukuljanovo koja je trećom uzastopnom pobjedom u trajno vlasništvo dobila dosadašnji prijelazni pehar turnira. Ionako je dugo bio kod njih pa smo im ga kao dobri domaćini na kraju odlučili i prepustiti”, našalio se Štimac i dodao kako vjeruje da će novi prijelazni pehar biti i novi izazov za natjecatelje 20. jubilarnog izdanja turnira u 2022. godini.