Kostrena 11. srpanj 2020.

Majstori kista zašarenili “Umjetnički trg” u Kostreni

Majstori kista zašarenili “Umjetnički trg” u Kostreni
Georgette Yvette Ponte, Kristina Kinkela Valčić, Radovan Šmerl i Željko Zorić pobjednici su ovogodišnje “Međunarodne likovne kolonije”, koja je u organizaciji Likovne udruge Veli pinel održana na Trgu sv. Barbare u Kostreni.  

17. u nizu “Međunarodna likovna kolonija” u organizaciji Likovne udruge Veli pinel danas je na Trgu sv. Barbare okupila pedesetak umjetnika, profesionalaca i amatera, koji su izložili svoje radove, kako gotove tako i one nastale na licu mjesta. 


Stručni žiri, kojeg su sačinjavali Đurđica Buza, Ankica Bijelić i Edi Gustin, je imao pune ruke posla. Pobjednicom u profesionalnoj kategoriji, za gotov rad, proglasili su Georgette Yvette Ponte, a za ex tempore Kristinu Kinkelu Valčić.

Među amaterima je za gotov rad nagradu dobio Radovan Šmerl, a za ex tempore Željko Zorić. Pohvalnice su za svoje radove dobile Andrea Stanić i Mirjana Škoda.


“Ove godine zamjećujemo jako puno boja i kolorita. Vidimo da umjetnici, unatoč situaciji, nisu klonuli duhom. Radove je nešto manje, ali kvaliteta  nije ništa slabija”, naglasio je Gustin.

Na ovogodišnjoj koloniji, koju je pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organizirala Likovna udruga Veli pinel, svojim se “Wack” majicama predstavila i mlada Lara Radović.

Komentari