Kostrena 12. listopad 2019.

Mališani, roditelji, nonići i none zajedno trčali Kostrenom

Mališani, roditelji, nonići i none zajedno trčali Kostrenom
Dvjestotinjak sudionika različitih uzrasta, od vrtićaraca do umirovljenika, danas je trčalo Kostrenom. U sklopu Kostrenske đirade održan je i Dan zdravlja te zabavni program u Žurkovu.

Hvalevrijedna kostrenska manifestacija, koja promovira zdrav život, danas je “kod sidra”, na Šetalištu kostrenskih pomoraca, okupila dvjestotinjak sudionika ovogodišnje Đirade. 


A “Kostrensku điradu” otvorili su najmlađi, koji su stazu dugu stotinjak metara pretrčali u pratnji roditelja. Oni nešto stariji trčali su na 250, 500 i 700 metara, a u revijalnom dijelu snage su odmjerile osobe s invaliditetom i umirovljenici koji su, u skladu s mogućnostima, protrčali ili prošetali Kostrenom. 


Po završetku natjecanja u Žurkovu su najuspješnijima podijeljene medalje, a druženje se nastavilo uz sportsko- zabavni program i Dan zdravlja, koji je održan u organizaciji županijskog Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo.


Okupljeni su mogli kušati zdravu hranu, dobiti savjete liječnike, izmjeriti tlak i šećer, a za najmlađe je pripremljen i zabavni poligon. Na samom su kraju mališani, a potom i organizatori, snage odmjerili u potezanju konopa.


Kostrensku điradu organizirali su Općina Kostrena, Sportska zajednica Općine Kostrena i Savjet mladih Općine Kostrena, a u pomoć su priskočili i Odbor za sport i tehničku kulturu Općine Kostrena, DVD Kostrena, KD Kostrena, NZZJZ PGŽ, Dječji vrtić Zlatna ribica i Osnovna škola Kostrena.