Kostrena 16. veljača 2021.

Marća po Kostrene u režiji Špažićara razveselila mještane 

Marća po Kostrene u režiji Špažićara razveselila mještane 
Špažićari su i ove su godine, na mesopusni utorak, obišli Kostrenu. Tridesetak raspjevanih i rasplesanih “harlekina” razveselilo je mještane koji su ih dočekivali tijekom dana

Tridesetak sjajno raspoloženih Špažićara jutros je, na mesopusni utorak, krenulo u obilazak svih Kostrenskih naselja. Posljednji dan pod maskama tradicionalno je rezerviran za “Marću po Kostrene”. 


Puna srca mještani su ih dočekivali Od Urinja do Paveka, a raspjevani i rasplesani Špažićari između ostaloga su posjetili i Općinu, gdje ih je dočekao načelnik Dražen Vranić te kostrensku Turističku zajednicu. Društvo im je radilo i nekoliko Pehinarskih feštara. Predsjednik udruge Dario Modrić iskoristio je priliku te se je zahvalio svim Kostrenjanima, koji Špažićare iz godine u godinu dočekuju širom raširenih ruku. 


“Marća po Kostrene” bila je idealna prilika za predstavljanje nove maske- “Kostrenski harlekini”. Naime, zbog otkazivanja Međunarodne karnevalske povorke, organizirani je odlazak u Rijeku ove godine izostao. Iako, dio Kostrenjana protekle je nedjelje ipak prošetao Korzom, a s atraktivnom će maskom Špažićari gostovati i na ljetnim karnevalima. 


Vladavina Špažićara završit će sutra na Pepelnicu, u uvali Žurkovo, suđenjem i spaljivanjem Mićela Kovidića, nakon čega će maškare vratiti općinski ključ, čime će u Kostreni završiti “peto godišnje doba”.