Kostrena 15. siječanj 2023. Klaudio Vrančić

Maškaranom feštom Špažićari proslavili dolazak na vlast

Maškaranom feštom Špažićari proslavili dolazak na vlast
Špažićari su dobili općinski ključ, a dolazak na vlast proslavili su velikom maškaranom feštom, u društvu brojnih uzvanika, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, gdje visi mesopust- Mićel Kunelić 

“Špa- špa- špa- Špažićari…” ponovno je odjekivalo Narodnom čitaonicom u Kostreni Sv. Luciji, gdje su maškare sinoć “smijenile” općinsku vlast. Ključeve je, zajedno s nekoliko novčanica od 500 kuna, meštrici Jeleni predao općinski načelnik Dražen Vranić.


No, kune Špažićarima sada toliko malo znače da su i mesopustu Mićelu ove godine dodali prezime “Kunelić”. Mićel Kunelić s visoka će gledati Špažićare i njihove goste na maškaranim tancima, koji će se održavati i narednih pet vikenda. S time da su posljednji na rasporedu u petak 17. veljače. 


Maškare će zabavljati Grupa Venus, koja je i sinoć, na zadovoljstvo maškara, dobro “prodrmala” Narodnu čitaonicu. Među brojnim se gostima našao i Meštar Sandi, koji je u Kostrenu stigao u društvu kraljice Dore Pilepić. Izostala nije ni bogata ugostiteljska ponuda, kako ni tombola te nagrade za najbolje maske.