Kostrena 12. siječanj 2020.

Maškare u Kostreni krenule žestoko od prve subote

Maškare u Kostreni krenule žestoko od prve subote
Špažićari su sinoć, u prepunoj Narodnoj čitaonici Sv. Lucija, preuzeli općinski ključ, a time i vlast u Kostreni. Početak svoje maškarane vladavine proslavili su uz brojne goste, koji su se do ranih jutarnjih sati zabavljali uz Grupu Venus.

Ako se po jutru dan poznaje u Kostreni će ovih maškara biti vatreno. Naime, već prve subote Špažićari i njihovi gosti pripremili su maškaranu feštu za pamćenje. 


Prepuna Narodna čitaonica Sv. Lucija uživala je sinoć uz kraljevičku Grupu Venus, a vrijedni su se Špažićari, koji ove godine slave dva desetljeća postojanja, pobrinuli da iz Kostrene nitko ne ode gladan ni žedan. 


U najsvečanijem trenutku večeri općinski ključ Špažićarima je predao načelnik Dražen Vranić, koji će tako narednih tjedana, točnije do Pepelnice, odmoriti od vođenja Kostrene.


Predsjednik Špažićara Dario Modrić i meštrica Jelena Vukoša okupljenima su predstavili mesopusta Mićela Profešura, krivca za sve nedaće koje su Kostrenjane mučile protekle godine, a najavili su i svoje planove.


Mićela Profešura Špažićari će postaviti za ravnatelja Centra kulture Kostrena i Kuće Kostrenskeh pomorci va Svete Barbare. Između ostaloga podignut će plaće profesorima, struja će biti besplatna, trim staza će postati nacionalni park, a kruzere će dovesti u Žurkovo. Mještanima za kraj obećaju da će im biti bolje nego bez maškara.