Kostrena 17. veljača 2021.

Mićel Kovidić spaljen, Špažićari vratili općinski ključ

Mićel Kovidić spaljen, Špažićari vratili općinski ključ
Kostrenski Špažićari u uvali Žurkovo osudili i spalili Mićela Kovidića te vratili općinski ključ načelniku Draženu Vraniću

Završilo je događanjima nikad oskudnije peto godišnje doba. Nije ove godine u Kostreni bilo ponajboljih maškaranih zabava u regiji, a izostale su i dječje redute. Korzom su “Kostrenski harlekini” ipak prošetali, a održana je i tradicionalna Marća po Kostrene. 


Danas, na Pepelnicu, Špažićari su, u uvali Žurkovo, osudili pusta simboličnog imena- Mićela Kovidića. Mićel je proglašen krivim za sve nevolje, koje su Kostrenjane mučile u protekloj godini. Zamjerili su mu Špažićari između ostaloga i što kafići nisu radili, a najveći grijeh su mu pandemija i potresi. 


Unatoč olakotnim okolnostima pomilovanje je izostalo pa je nakon izricanja presude Mićel Kovidić spaljen. Meštrica Špažićara Jelena Vukoša općinski je ključ potom, teška srca, vratila starom- novom načelniku Draženu Vraniću. Završila je tako ovogodišnja vladavina maškara u Kostreni. 


“Našoj maškaranoj vlasti za ovo leto je došal kraj. Mesopust je ovo leto bil drugačiji nego inače i si skupa se nadamo da je ovakov, reducirani mesopust prvi i zadnji ča smo doživeli va svojen životu”, poručio je predsjednik Špažićara Dario Modrić.