Kostrena 12. ožujak 2021.

Mirisi i arome šparoga u kostrenskim restoranima

Mirisi i arome šparoga u kostrenskim restoranima
Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s kostrenskim ugostiteljima od 15. do 28. ožujka organizira “Dane šparoga”. 

Mirisi i arome šparoga u svim oblicima kružit će restoranima Kostrene, a organizatori “Dana šparoga” poručuju: “Uživajte u maštovitim, ukusnim i mirisnim delicijama spravljenim na bazi šparoga- od fritaje, juha, tjestenina, rižota, kombinacija s mesom i ribom…” 

Šparoge ili carsko povrće iznimno je cijenjena delikatesa poznata još iz doba Rimljana, a TZO Kostrena i kostrenski ugostitelji pozivaju svih na uživanje u maštovitim jelima od šparoga tijekom cijelog ožujka.


U raznovrsnoj ponudi jela od šparoga naći će se fritaja s pancetom i šparogama, fritaja s kozicama i šparogama, rižoto sa šparogama i kozicama, juha od šparoga, rižoto od šparoga i pršuta, salata sa šparogama i jajima, tagliatelle sa škampima i šparogama, šparoge kao prilog uz meso ili kao dodatak na pizzi.

“Vjerujemo da će svi zaljubljenici u šparoge doći na svoje i isprobati razne specijalitete sa šparogama u nekom od naših ugostiteljskih objekata koji su se priključili manifestaciji, a to su: Taverna Vidikovac, Restoran Anić, Konoba More, Restaurant Pizzeria Paris Kostrena, Bistro Dal Mare Kostrenka”, poručuju iz TZO Kostrena.