Kostrena 3. srpanj 2018.

Mlade rukometne nade u kostrenskom kampu

 Mlade rukometne nade u kostrenskom kampu
Četrdesetak mladih rukometaša i rukometašica iz Hrvatske i okolnih zemalja ovog tjedna sudjeluje na Međunarodnom rukometnom kampu- “Hippocampus”, koji je sinoć svečano otvoren u Kostreni.

Kostrena je domaćin 2. Međunarodnog rukometnog Kampa Hippocampus, koji će se do subote održavati u Sportskoj dvorani Kostrena u organizaciji Rukometnog kluba Kvarner Kostrena. Iskusni hrvatski stručnjaci radit će s mlađim kadetima s područja šireg riječkog prstena te iz Mađarske, Njemačke i Austrije.

“Ovo je vrlo značajna manifestacija za Kostrenu. Osim što ima sportsku komponentu, jer dolazi mnogo mladih rukometaša iz Hrvatske i inozemstva, ima značaj i za turizam jer popunjava turističke kapacitete na početku sezone te za promociju Kostrene”, rekao je općinski načelni Dražen Vranić, koji je otvorio kamp.

Sportski direktor kampa je Zdenko Kordi, bivši izbornik hrvatskih rukometašica, koji će biti zadužen za izradu, kontrolu i provedbu plana i programa treninga.

“U Hrvatskoj ima dosta kampova, ali i dosta potrebe za kampovima. Sportaši postaju vrhunski sportaši samo uz dodatni rad i mnogi su to napravili upravo preko ljeta. Dok je sezona, redovnim treningom, nitko nije postao vrhunski sportaš, tako da je ovo prilika, kako za one perspektivne, tako i za manje perspektivne da naprave pomak. Želimo u kampu staviti naglasak na individualni rad, da uočimo dobre stvari, ali i da im ukažemo na ono što ne rade dobro, kako bi mogli raditi na tome i napraviti pomak”, rekao je Kordi.


Uz Kordija u Kostreni je jedan bivši izbornik- Vladimir Canjuga, kojeg šira javnost pamti po nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu, što je i danas jedini nastup hrvatske ženske selekcije na Olimpijadi.

Svakako najzvučnije ime kostrenskog kampa je mađarski stručnjak Danyi Gabor, četverostruki osvajač Lige prvaka s mađarskim Gyoro Audi ETO, koji u Žuknicu stiže kao aktualni prvak Europe. Uz navedene, kao gost Kampa s budućim vratarima će raditi Sanimir Radek, nekadašnji vratar Zagreba, PIPO IPC-a, Ormoža.

Izuzev velikih trenerskih imena, u Hippocampusu će se ovog tjedna pojaviti i vrhunski igrači, kao što su hrvatski reprezentativci Krešimir Kozina i Ivan Pešić, reprezentativka Katarina Ježić te riječki internacionalac Antonio Pribanić.

Treninzi će se održavati dva puta dnevno, ujutro i popodne, a naglasak će biti na individualnom poboljšanju tehničko- taktičkih elemenata rukometne igre.

Komentari