Kostrena 18. listopad 2022. K.V.

Najuspješnija sezona iza kostrenske Turističke zajednice

Najuspješnija sezona iza kostrenske Turističke zajednice
Kostrena se može pohvaliti s 5% više dolazaka i 4% više noćenja u sezoni u odnosu na rekordnu 2019. godinu

Iza Kostrene je najuspješnija turistička sezona od postojanja Turističke zajednice općine Kostrena. Nakon dvije godine i sezona obilježenih pandemijom dobro pozicioniranje Kostrene u Kvarnerskom zaljevu donijelo je značajan rast dolazaka i noćenja. TZO Kostrena može se pohvaliti i sa sve više iznajmljivača, trenutno ih broji 149 sa sve kvalitetnijom ponudom smještaja.


U sezoni je ove godine zabilježen porast od čak 12% više dolazaka  i 10% više noćenja u odnosu na 2021. No, pošto se kao referentnu godinu gleda rekordnu 2019. i u odnosu na nju TZO Kostrena se može pohvaliti rastom od 5% više dolazaka i 4% više noćenja u sezoni.


“Možemo zaključiti kako je turistička sezona u Kostreni bila iznimno uspješna te smo uistinu zadovoljni rezultatom. Vrlo pozitivni komentari gostiju iz cijelog svijeta o našim plažama, dobrom smještaju i divnim domaćinima nas uistinu razvesele, a i za promociju Kostrene čine mnogo jer nam se turisti odano vraćaju. Osim odličnih turističkih rezultata, možemo se pohvaliti i brojnim uspješnim ljetnim događanjima, od koji su kruna svakako bili Kostrenske noći i popularna predstava Casabianca”, ističe Belma Džomba, direktorica TZO Kostrena.


Posezona također bilježi pozitivne rezultate, a Turistička zajednica općine Kostrena već kreće s provođenjem marketinških aktivnosti i pripremama za nadolazeću 2023. godinu.