Kostrena 26. svibanj 2020.

Naplata parkirališta u Kostreni kreće s 1. lipnja

Naplata parkirališta u Kostreni kreće s 1. lipnja
Od ponedjeljka 1.lipnja kreće naplata usluge parkiranja na parkiralištima u obalnom pojasu Kostrene. Cijene usluga ostale su nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu. 

Parkiranje u trajanju od 2 sata iznosi 10 kuna, odnosno 20 kuna za 4 sata te 120 kuna za 24 sata. Dnevna karta do kraja radnog vremena parkirališta iznosi 30 kuna dok sezonska pretplata za sva kostrenska parkirališta i čitav period naplate od 1. 6. do 30. 9. iznosi 400 kuna. Sezonska pretplata za mještane Kostrene je kao i do sada 100 kuna, a za povlaštene korisnike (osobe s invaliditetom i osobe sa statusom hrvatskih branitelja s prebivalištem u Općini Kostrena) 50 kuna. 


Parkirne karte mogu se kupiti na automatima koji izdaju potvrdu o parkiranju, putem usluge m- parking na broj 708101 te putem mobilne aplikacije PayDo koja privatnim i poslovnim korisnicima omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja što je naročito korisno za turiste. Sezonska pretplata može se kupiti u službenim prostorijama KD Kostrena na adresi Žuknica 1b, (južni ulaz u Sportsku dvoranu Kostrena), od ponedjeljka do petka od 10 do 16 sati.


Parkiranje se u Kostreni naplaćuje se od 7 do 21 sat, izuzev u periodima od 1. do 15. lipnja te od 15. do 30 rujna kada će radno vrijeme parkirališta biti skraćeno i pod naplatom do 19 sati, kako bi Općina i tako dala dodatni poticaj kostrenskim ugostiteljima i olakšala financijski teret kupačima i posjetiteljima.


Ove godine ponovno se vraća naplata na parkiralište u Žurkovu. Nakon što su radi proširenja ceste riješeni imovinsko-pravni odnosi, parkiralištem od ove godine upravlja Općina Kostrena, odnosno njezino komunalno društvo KD Kostrena. Kako je ovo parkiralište bilo jedino koje nije bilo pod automatskom nego gotovinskom naplatom, slijedom preporuka o beskontaktnom plaćanju kad god je to moguće, iznimno će ove godine u Žurkovu moći parkirati samo oni koji budu imali kupljenu sezonsku pretplatu koja važi i za ostala kostrenska parkirališta. Već za sljedeću sezonu Žurkovo će dobiti novu komunalnu opremu za automatsku naplatu parkiranja, ali još važnije, i proširenu prometnicu kao preduvjet daljnjeg uređenja jednog od najatraktivnijih kostrenskih prostora. 


Mještani s adresom u Žurkovu imaju besplatan pristup. Pravne osobe koje djeluju na području Žurkova kao i svi nositelji koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru, imat će pravo na kupnju dvije povlaštene pretplate po jediničnoj cijeni od 100 kuna kao još jedan vid potpore poduzetnicima.