Kostrena 13. svibanj 2019.

“Naša štorija” na otvaranju Čakavskih susreta

“Naša štorija” na otvaranju Čakavskih susreta
13. Čakavski susreti va Kostrene, koji ovog tjedna donose nekoliko zanimljivih programa za sve uzraste, počinju večerašnjom predstavom “Naša štorija” Dramske kumpanije Katedre Čakavskog sabora Kostrena. 

Predstavom “Naša štorija” večeras u 20 sati, u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija, počinju “Čakavski susreti va Kostrene”. “Naša štorija”, koju su napisale Branka Kržik Longin i Željka Egredžija, je kratka vrckava predstava, koja opisuje jedan dan današnje kostrenske obitelji suočene sa svim problemima društva i življenja na našim prostorima. 

Predstavu će izvesti članovi Dramske kumpanije Katedre Čakavskog sabora Kostrena, a u predstavi glume: Vjekoslav Bakašun, Branka Kržik Longin, Anđelka Rasol, Katarina Margan, Ani Radolović, Franjo Božinović, Igor Rubinić, Veronika Cortesi, Lovro Vranić, Vali Linić i Željka Egredžija.


Čakavski susreti nastavit će se sutra u 18 sati programom “Moj kantunić svita”, kostrenskog Dječjeg vrtića “Zlatna ribica”, kojem će u pomoć priskočiti i vrtići iz Rijeke, Viškova, Škrljeva, Bakra i Čavala.

Srijeda je rezervirana za Osnovnu školu Kostrena i njihove goste. Program “Ča bimo mi bez ča” počinje u 18 sati. Uz domaćine, u programu sudjeluju osnovne škole iz Rijeke, Crikvenice, Čavala, Jelenja, Triblja i Malinske.


Ovogodišnji “Čakavski susreti va Kostrene” završit će subotnjom promocijom cd- a “Škalin dva do oltara” Katje Budimčić. Na koncertu, koji počinje u 20 sati, će uz talentiranu pjevačicu nastupiti: “4Shades”, Zvonimir Radišić, Dino Ivelja, Dorijan Cuculić i Žiga Smrdel.

Za vrijeme trajanja manifestacije u holu Narodne Čitaonice Sv. Lucija moći će se razgledati zanimljiva izložba Katedre, Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” i Osnovne škole Kostrena. 

“Čakavske susrete” već trinaest godina organizira Katedra Čakavskoga sabora Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Primorsko- goranske županije, a ulaz na sva događanja je besplatan.