Kostrena 2. ožujak 2016.

Nastavljaju se ulaganja u kostrenske ceste

Nastavljaju se ulaganja u kostrenske ceste
Ulaganja u županijske prometnice Primorsko-goranske županije, točnije cestu LC-58-054 koja prolazi Općinom Kostrena, bio je povod susreta načelnice Općine Kostrena Mirele Marunić te primorsko-goranskog dožupana Marka Boras Mandića i ravnatelja Županijske uprave za ceste, Georga Žeželića.

Primorsko- goranski dožupan izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na području ulaganja u cestovne površine na području Općine Kostrena, kao i činjenicom da se znatna financijska sredstva  planiraju  uložiti na spomenute dionice i u tekućoj godini. 

''Iznimno sam zadovoljan realiziranim te me veseli što se investicije u sigurnost i funkcionalnost prometnica nastavljaju. Posebno bih istaknuo nastojanje postavljanja novih nogostupa kao i adekvatne horizontalne i vertikalne signalizacije prilikom rekonstrukcije cesta,’’ rekao je Boras Mandić.  

Zamjenik župana pohvalio je suradnju Općine Kostrena i Županijske uprave za ceste, posebice u području financiranja gdje Općina Kostrena participira s pozamašnim iznosom od  čak 500.000 kuna za 2016-tu godinu. 

Naime, prometnica od Valentinova prema Sv. Luciji (LC- 58-054), jedna je od najprometnijih dionica u Kostreni te su njezina adaptacija i rekonstrukcija od izrazite važnosti za sigurnost mještana Kostrene. Imajući to u vidu, Općina Kostrena je od 2013-te godine, uložila milijun i 295 tisuća čemu su pridodana planirana financijska sredstva za tekuću godinu.

I općinska načelnica Mirela Marunić zadovoljna je suradnjom koju Općina Kostrena ima sa Županijskom upravom za ceste.

‘'Najvažnije je da se svi planirani projekti realiziraju i drago mi je što ih kao Općina možemo financijski pratiti. Sigurnost na  našim prometnicama jedan je od prioriteta zato se iz proračuna i izdvajaju značajna sredstva,“ naglasila je Marunić.
 
Općina Kostrena naručila je i izradu elaborata o sigurnosti prometa, a Načelnica je izrazila i zadovoljstvo činjenicom što će se duž čitave dionice u Rožmanićima koja je u fazi asfaltiranja, postaviti nogostupi, gdje god to bude moguće. Osim ove, u fazi pripreme su i prometna rješenja za još neke prometnice na kojima je potrebno podignuti razinu sigurnosti.  

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Georg Žeželić naglasio je kako se unatoč smanjenju proračuna ŽUC-a nastoji održati visoki standard prometnica.  

‘'Općina Kostrena jedna je od rijetkih općina koja partnerski uspijeva pratiti investicije te omogućuje kvalitetnu suradnju i u konačnici realizaciju postavljenih ciljeva,’’ zaključio je Žeželić.

Ravnatelj Žeželić dodao je da je od 2013-te godine na području Općine Kostrena u prometnu infrastrukturu ŽUC uložio 3 milijuna i 150 tisuća kuna te je u ovoj godini planirano uložiti dodatnih milijun i 200 tisuća kuna. Uz navedeno, u redovno godišnje održavanje cestovnih površina prosječno se ulože financijska sredstva od 150.000 kuna.

Izvor: Općina Kostrena

Komentari