Kostrena 27. studeni 2022. Klaudio Vrančić

Nikad jači Tattoo Expo u Kostreni uz rekordan broj artista

Nikad jači Tattoo Expo u Kostreni uz rekordan broj artista
Ovog vikenda u Kostreni zuje mašinice čak 114 tattoo artista, iz desetak europskih zemalja, sudionika 11. izdanja, nikad jače, riječke tattoo konvencije.

Ponajbolji tattoo artisti iz regije te gosti iz Švedske, Italije, Belgije… okupili su se ovog vikenda u Kostreni na 11. izdanju Rijeka Tattoo Expo-a. Sportska dvorana Kostrena tako je na tri je dana pretvorena u ogromni tattoo studio, na oduševljenje brojnih posjetitelja, ali i rekordnog broja artista. 


“Ovo nam je najveći broj artista do sada i maksimalni kapacitet Sportske dvorane u Kostreni. Uz to, ove godine imamo i tridesetak tattoo studija na listi čekanja, što nam pokazuje koliko je u biti riječka tattoo konvencija narasla. Izuzetno smo zadovoljni i s posjećenosti”, poručila je Mia Mohorić iz Rijeka Tattoo Expo tima.


Artisti se ove godine natječu u čak 14 kategorija, a najbolje čeka 38 nagrada. Osim toga organizatori su pripremili i bogat prateći program, uz ples na svili i trapezu, uvijek atraktivne i pomalo šokantne suspenzije, plesne nastupe, natjecanje za najgoru tetovažu, kviz, tematske razgovore, glazbeni program… a ovogodišnji su noviteti i izbor za najbolje uređeni booth te najbolji flash, odnosno originalni tattoo dizajn.


Svoj doprinos konvenciji ponovno dali izlagači rukotvorina i tattoo opreme te frizeri, a spomenuti svakako treba humanitarni predznak događanja. Naime, ove godine prikupljaju se sredstva za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama “Srce” iz Rijeke.


Rijeka Tattoo Expo i danas svoja vrata otvara točno u podne. Podjela nagrada na rasporedu je u 19 sati, a ovogodišnja konvencija završava u 20 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna.