Kostrena 23. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Nogometna mladost i iskustvo u Kostreni Paji u čast

Nogometna mladost i iskustvo u Kostreni Paji u čast

15. Memorijalnim malonogometnim turnirom Ivica Opačak- Pajo u Kostreni je obilježena 30. godišnjica pogibije kostrenskog branitelja. U kategoriji veterana turnir je osvojio UDVDR Rab, a u kategoriji pionira pomladak NK Mladosti iz Petrinje.

Dugih 30 godina prošlo je od kada je život na oltar domovine položio Kostrenjanin Ivica Opačak- Pajo, a 15 od kada su njegovi prijatelji i suborci organizirali prvi turnir njemu u spomen. 


“Turnir je jedna lijepa tradicija. Rado ga organiziramo, a ekipe se isto tako rado odazivaju. Nastojat ćemo tu tradiciju održati i u budućnosti. Nadamo se da će nakon nas mlađe generacije preuzeti organizaciju i tako sačuvati uspomenu na Ivicu Opačka Paju”, poručio je Željko Veljačić, predsjednik UDVDR- a Kostrena.

Sačuvati uspomenu na Paju

Ovogodišnje izdanje memorijalnog malonogometnog turnira u Sportskoj dvorani Kostrena danas je okupilo četiri veteranske (HVIDRA Petrinja, UDVDR Rab, NK Pomorac i UDVDR Kostrena) i šest pionirskih momčadi (NK Mladost Petrinja x3, NK Zagorec Krapina, NK Rab i NK Pomorac).


U konkurenciji veterana slavili su Rabljani, koji su nakon regularnih 2:2, u penalima bili bolji od nogometaša Pomorca. U utakmici za 3. mjesto susreli su se UDVDR Kostrena i HVIDRA Petrinja, a s visokih 8:1 slavili su domaćini. Najboljim igračem turnira proglašen je Alen Perušić, najbolji golman je Filip Arbanas, a najbolji strijelac Ivica Devčić.

Slavlje Rabljana i Petrinjaca

Kod pionira je najuspješniji bio pomladak NK Mladosti iz Petrinje, koja je u finalu svladala NK Zagorec iz Krapine s 2:1. Istim rezultatom u susretu za 3. mjesto mladi nogometaši Pomorca slavili su protiv vršnjaka s Raba. Najboljim igračem proglašen je Mateo Klasić, najboljim vratarom Mateo Milković, a najboljim strijelcem Luka Lončarević.


I ove su godine revijalni susret odigrali “Pajini suborci” i “Pajini prijatelji”, koji su danas, zajedno s predstavnicima Općine Kostrena, posjetili njegovo posljednje počivalište te položili cvijeće i zapalili svijeće. Spomenuti svakako treba kako se ovogodišnji turnir igrao pod velikim muralom, 40 x 4 metra, kojeg je, uz pomoć mladih snaga napravio Edi Gustin.

Ivica Opačak- Pajo

Ivica Opačak- Pajo, prvi poginuli kostrenski branitelj, život je za Hrvatsku dao prije 30. godina, točnije 3. travnja 1992., na Kupresu. Imao je samo 27 godina, a bio je pripadnik specijalne postrojbe Matija Vlačić, koja je u to vrijeme bila u selu Malovan Donji.


15. Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak- Pajo organizirao je UDVDR RH ogranak Kostrena, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.