Kostrena 23. travanj 2019.

Nove besplatne edukacije za kostrenske poduzetnike

Nove besplatne edukacije za kostrenske poduzetnike

“Poslovni uspjeh”, novi besplatan program edukacija za kostrenske poduzetnike najavljen je na današnjoj konferenciji za medije u Općini Kostrena, s ciljem jačanja lokalne poslovne zajednice i unaprjeđenja komunikacije i suradnje u zajednici.   

Program su najavili predsjednica Odbora za gospodarstvo i razvoj poduzetništva Ljerka Cerović, vlasnik tvrtke Optimum s kojom će Općina Kostrena provoditi program Alen Marot i viša stručna suradnica za gospodarstvo, razvoj i pripremu projekata Martina Zekić.

“Unatoč indeksu razvijenosti, svjesni smo da jedino poticanjem poduzetništva i stvaranjem preduvjeta za ulaganje, možemo dugoročno razvijati našu Općinu, otvoriti nova radna mjesta i unaprijediti kvalitetu života naših mještana”, naglasio je općinski načelnik Dražena Vranić.Poduzetnici se danas susreću s različitim poslovnim izazovima i brzim promjenama koje se događaju na tržištu. Većina poduzetnika u osnivanje poduzeća kreće sa znanjima potrebnim za obavljanje primarne djelatnosti no bez prevelikog iskustva u područjima poput upravljanja financijama, ljudskim potencijalima, optimizaciji poslovnih procesa, marketingu, odnosima s javnostima i drugim stručnim znanjima koja im mogu pomoći da  podignu poslovanje na višu razinu i povećaju financijski rezultat. 

Važan segment je i digitalna kompetencija koja podrazumijeva znanja i vještine vezane za digitalne medije i sigurno korištenje informacija i informacijsko- komunikacijskih tehnologija, a ona se stalno trebaju dopunjavati i usavršavati u skladu s brzim razvojem informacijske i komunikacijske tehnologije tako da će u drugom ciklusu naglasak biti stavljen upravo na ovo područje.  

S ciljem da Kostrena osim poželjnog mjesta za život postane i poželjno mjesto za poslovanje, Odbor za gospodarstvo i razvoj poduzetništva Općine Kostrena u suradnji s edukacijsko savjetodavnim centrom Optimum iz Kostrene pokrenuo je novi besplatni program usavršavanja pod nazivom “Poslovni uspjeh”, koji će kostrenskim poduzetnicima uz redovne programe potpora, pomoći u poslovanju usvajanjem novih stručnih znanja. 


Počevši od svibnja, u prvom ciklusu planirano je održavanje šest predavanja koja će se održavati jednom mjesečno u prostoru Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji u popodnevnim satima. Termin prvog predavanja s temom o EU fondovima za male i srednje poduzetnike zakazan je za 16. svibnja u 17 sati.

Predavanja će voditi stručnjaci iz pojedinih područja koji su i sami poduzetnici stoga dobro razumiju potrebe i očekivanja sudionika. Svako predavanje imat će teorijski dio s primjerima iz prakse i vrijeme za razgovor i pitanja. 

Prvi ciklus predavanja obuhvatit će teme: Predavanje o EU fondovima za male i srednje poduzetnike, Poduzeće okrenuto kupcima- Osnovni preduvjeti za uspješno poslovanje, Kako znati kako nam ide i gdje nam curi- Osnove upravljanja financijama, Pametna rješenja za uštede- Osnovna porezna znanja, Odabir i razvoj djelatnika- Osnove upravljanja ljudskim resursima, Kako pronaći svoje mjesto na tržištu- Osnove marketinškog razmišljanja, Društvene mreže i ključni internetski servisi.


Konačan odabir tema ovisit će i o sugestijama samih poduzetnika koji će biti pozvani da sami predlože područja za koja procjenjuju da ih najviše interesiraju i da će im najviše koristiti. U drugom ciklusu planirano je održavanje radionica i opsežnijih programa, a ovisit će o iskazanom interesu poduzetnika.

Prijave za sudjelovanje primaju se putem elektronske pošte na martina.zekic@kostrena.hr, na broj telefona 209-071 ili dostavljanjem obrasca direktno u Upravni odjel za financije i gospodarstvo u Općini Kostrena. 

Poduzetnici će o programu biti obaviješteni slanjem pozivnog pisma i prijavnog obrasca na adrese elektroničke pošte navedene u bazi podataka Općine dok će poduzetnicima koji nemaju prijavljene adrese elektroničke pošte pozivno pismo i prijavni obrazac biti dostavljeni direktno na adresu sjedišta tvrtke. Uz obavijesti na mrežnim stranicama Općine Kostrena i Facebook stranici Naša Kostrena, program će biti najavljivan i putem medija.