Kostrena 14. listopad 2021.

Novo parkiralište u Pavekima, lakše i brže do Žurkova

Novo parkiralište u Pavekima, lakše i brže do Žurkova
Neophodna parkirna mjesta Kostrenjani su dobili u Pavekima, a završeno je i proširenje ceste prema uvali Žurkovo. 

35 neophodnih parkirnih mjesta Kostrenjani su dobili na novom parkiralištu u naselju Paveki, u neposrednoj blizini dječjeg igrališta i Šojske ulice s koje ima kolni i pješački prilaz.


Parkiralište se prostire na 1.516 četvornih metara, a ima i dva mjesta namijenjena osobama s invaliditetom te prilaznu rampu na sjevernoj strani, dok je na jugu stubištem i pješačkom stazom povezano s ulicom Željka Ćepulića.

Kostrenski načelnik  Dražen Vranić istaknuo je kako će novo parkiralište umanjiti problem parkirnih mjesta, ali i najavio nove infrastrukturne projekte u Pavekima, poput Vatrogasnog doma, čija je izgradnja u tijeku te izgradnju područne zgrade dječjeg vrtića. 
 
Kraju je uspješno priveden još jedan značajan kostrenski projekt. Do uvale Žurkovo Kostrenjani i brojni gosti sada će moći znatno lakše i brže. Naime, proširena je cesta do najpoznatije kostrenske uvale. 

Osim rekonstrukcije donjeg dijela ceste u puni profil dvosmjernog prometa, riješen je i sustav oborinske odvodnje, kao i javna rasvjeta te ostala instalacijska infrastruktura. 


Projekt su u prošlosti “kočili” neriješeni imovinsko- pravni odnosi, a njihovim rješavanjem stekli su se preduvjeti za rješavanje istih i nad preostalim prostorom Žurkova, pred kojim je cjelovito uređenje i osiguravanje novih sadržaja, najavljuju iz Kostrene.

Komentari