Kostrena 30. rujan 2018.

Obilježavanje međunarodnog dana starijih osoba

Obilježavanje međunarodnog dana starijih osoba
Druženjem i promoviranjem zdravog načina života, u Kostreni će se u ponedjeljak, 1. listopada, obilježiti međunarodni dan starijih osoba. 
 
Organizatori pozivaju sve mještane Kostrene starije životne dobi da se u 9:30 okupe u Caffe baru Yacht club “Galeb”, gdje će, uz topli napitak, biti organizirano mjerenje tlaka i kontrola šećera u krvi. Nakon toga je predviđena šetnja obalnim putem do Uvale Svežanj, gdje će na prostoru tamošnjeg dječjeg igrališta sudionici dobiti voće te prošetati natrag do Konobe “More”, gdje će biti organiziran ručak za sve sudionike.
 
Međunarodnim danom starijih osoba proglašen je 1. listopada, a proglasila ga je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda, 14. prosinca 1990., kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine prilagođene potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, kao poticaj državama članicama da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće sudjelovanje u društvu, u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.
 
Općina Kostrena različitim programima i brojnim nadstandardima nastoji osigurati što bolje uvjete za svoje mještane treće dobi. Uz različite besplatne programe za slobodno vrijeme i zdravstvene usluge te novčane bonove povodom Božića i Uskrsa, jedna je od rijetkih Općina i Gradova koja među svojim socijalnim mjerama ima sustav redovnih mjesečnih potpora umirovljenicima i starijim osobama lošijeg imovinskog stanja.
 
Foto: ilustracija

Komentari