Kostrena 11. srpanj 2024. Izvor: Naša Kostrena

Obrazovni materijal kostrenskim osnovnoškolcima

Obrazovni materijal kostrenskim osnovnoškolcima
Učenike OŠ Kostrena, početkom školske godine 9. rujnaobrazovni materijal dočekat će na školskim klupama

Osim financiranja, Općina Kostrena je ove godine preuzela na sebe i nabavku dodatnog obrazovnog materijala, koji će učenike Osnovne škole Kostrena dočekati u razrednim odjeljenjima.


Općina Kostrena će i u novoj školskoj godini 2024./2025. svojim osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području Kostrene osigurati sav dodatni obrazovni materijal koji uključuje komplet radnih bilježnica, likovnu mapu, zemljopisni atlas i kutiju za tehničku kulturu. 

Pored udžbenika koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ovoga puta će učenike OŠ Kostrena u školskim klupama dočekati i sav dodatan obrazovni materijal čime će za razliku od prošle godine roditelji kostrenskih učenika biti rasterećeni ne samo troškova, nego i brige oko nabavke materijala.  


Roditeljima će tako preostati kupnja školskih torbi, bilježnica i pisaćeg pribora, a ukoliko je riječ o prvašićima, u tom slučaju će im i ovaj trošak biti umanjen poklon bonom vrijednim 40 eura koji Općina tradicionalno daruje svim svojim prvašićima.

Pravo na besplatan obrazovni materijal imaju i osnovnoškolci koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, ali su upisani u osnovnu školu izvan Kostrene i koji u školi koju pohađaju ne dobivaju besplatan obrazovni materijal. 

Zahtjevi za nadoknadu troškova moći će se predati Upravnom odjelu za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Općine Kostrena od 15. srpnja do 30. rujna 2024. uz potvrdu o upisu u školu za školsku godinu 2024./2025. i obavezno prilaganje izvornika računa kao dokaza o kupljenom obrazovnom materijalu. Nadoknada troškova moći će se ostvariti isključivo za radne bilježnice, zemljopisni atlas, likovnu mapu i kutiju za tehničku kulturu navedene u popisu.