Kostrena 9. travanj 2021.

Ostvarenje dugogodišnjeg sna kostrenskih nogometaša

Ostvarenje dugogodišnjeg sna kostrenskih nogometaša
U Kostreni je potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji pomoćnog igrališta na stadionu u Žuknici vrijedan 7,4 milijuna kuna čime će se pridonijeti poboljšanju uvjeta treniranja i sportskog razvoja lokalnog nogometnog kluba Pomorac 1921 i stvoriti preduvjeti za odigravanje službenih nogometnih natjecanja svih kategorija i uzrasta.
 
Osim velikog broja poklonika i članstva, nogomet je sport s najdužom tradicijom u Kostreni pa će se i ovom kapitalnom investicijom na lijep način obilježiti stoljeće organiziranog igranja nogometa na ovom području. 
 

Projektom rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta predviđeno je postavljanje nove umjetne trave uz ishođenje FIFA Quality Pro certifikata kao i povećanje dimenzija terena sa sadašnjih 99,10 x 61,60 m na dimenziju 106 x 72 m. Igralište će dobiti i novu rasvjetu, po najvišim standardima, ogradu sa zaštitnom gumenom spužvom na svim stupovima oko igrališta, novu tribinu na istočnom dijelu te novu opremu (golove, klupu za rezervne igrače i suce, korner zastavice i dr.). Rekonstrukcijom je predviđena i izvedba potpornih zidova igrališta i oborinske odvodnje kao i prilaznog puta za interventna vozila na sjevernoj strani igrališta.
 

“Ove godine obilježavamo veliki jubilej- 100 godina igranja nogometa u Kostreni. Proširenjem pomoćnog igrališta stvorit će se bolji uvjeti za treniranje, ali i odigravanje utakmica, čime će se bitno podići kvaliteta rada kluba”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić. 

“Jako puno nam znači ovo ulaganje. Dočekali smo ostvarenje dugogodišnjeg sna. Novo pomoćno igralište s umjetnom travom puno će značiti za našu djecu. Imamo stotinjak djece, kojoj je najljepše na zelenom travnjaku”, istaknuo je predsjednik NK Pomorac 1921, zahvalivši Općini.


Ukupna vrijednost projekta od projektiranja do završne faze iznosit će preko 7,6 milijuna kuna što je najveće ulaganje u Žuknicu u posljednjih dvadeset godina i predstavlja početak ulaganja u ovaj važan sportski kompleks. 
 
Iako je Općina za realizaciju projekta osigurala sredstva u ovogodišnjem proračunu, projekt rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta prijavila je i na natječaj Ministarstva turizma i sporta na čiju se odluku o sufinanciranju još čeka, no prijavom projekta Općina želi nastaviti s uspješnim povlačenjem bespovratnih sredstava za različite projekte kako bi se u njima umanjio udio proračunskih sredstava.
 

Prijavom na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Vinodol pokušat će se dobiti sredstva i za rekonstrukciju drugog, malog pomoćnog igrališta na kojem bi se postavila nova umjetna trava, ograda i oprema. 
 
Pripremljen je i projekt poboljšanja energetske učinkovitosti zgrade nogometnog stadiona koji predviđa obnovu vanjske ovojnice (fasade),zamjenu kompletne stolarije, rekonstrukciju krovišta, ugradnju dizalice topline i solarne elektrane na krovu zgrade. Projekt je spreman i čeka otvaranje natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.  
 

Izvođač radova je zajednica ponuditelja koju čine GP KRK i Maxmar grupa, uslugu nadzora pružat će tvrtka Karloline- Kling iz koje dolazi i glavni projektant Matija Domijanić u suradnji s arhitektom Igorom Rožićem. Radovi bi trebali započeti kroz desetak dana, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 180 kalendarskih dana.

Komentari