Kostrena 18. srpanj 2015.

Pjesma “pod pršutom”

Pjesma “pod pršutom”
Večernji koncert Klape Kamik i gostiju na terasi Narodne čitaonice Kostrena sv. Lucija okupio je zaljubljenike u klapsku pjesmu, koji su, u intimnoj atmosferi, uživali u uistinu šarolikom repertoaru. 

Koncert su, kako i priliči, otvorili domaćini, skladbama “Srce moje kucaj tiše”, “Jubin te”, “Sad kada došla si” i “Kućo moja stara”.

“Za večerašnji koncert izabrali smo samo najbolje pjesme, koje su dušon povezane za klapu, za naše osjećaje i našu publiku,” poručio je Jerko Kovačić.

Nakon domaćina publici su se redom predstavili gosti: Mladen Dorić, Ženska klapa Rožice, Sandra Vagaja i Vokalna skupina Bona Forma. 
 
Koncert za Alena Norca

Zanimljivo iznad glava izvođača čitavo su vrijeme visjela dva pršuta, nagrade za najsretnije gledatelje, koji su kupili tombolu. Naime, koncert je imao humanitarni karakter, a sva sredstva prikupljena od tombole namijenjena su Alenu Norcu, invalidu Domovinskog rata.

Koncert Klape Kamik i gostiju svojevrsni je nastavak Večeri klapa, koja su do prije dvije godine održavala u Žurkovu. 
 
Klapa Kamik

Klapa Kamik, koja je osnovana 2001. godine, istaknula se na ovogodišnjim Melodijama Istre i Kvarnera, na kojima je nastupila s Đanijem Maršanom. Naime, na finalnoj su večeri, u Rijeci, s pjesmom “Prišal san doma”, osvojili 2. nagradu publike i 3. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. 

Pjesma “Prišal san doma” u rujnu bi trebala dobiti spot, koji će se većinom snimati u Kostreni, a suradnja s Đanijem Maršanom nastavit će se i na zimu. Naime, u planu je nekoliko zajedničkih koncerata.

Uz to Klapa Kamik priprema i nove pjesme. No, dok one ne ugledaju svjetlo dana postojeći će repertoar ovog ljeta izvoditi svake srijede u Rijeci na Terminalu.