Kostrena 20. rujan 2016.

Počinje izgradnja rotora u Šodićima

Počinje izgradnja rotora u Šodićima
Nakon što su početkom godine potpisani ugovori o gradnji i tijekom ljeta izvršeno izmještanje postojećih elektroenergetskih i DTK vodova, sve je spremno za početak radova na rekonstrukciji raskrižja u Šodićima i izgradnju dugo očekivanog "rotora“ kod benzinske postaje INA kojim će se usporiti promet, a samim time i povećati sigurnost na ovom prometnom raskršću.

Od sutra kreću radovi radi čega će biti nužna i privremena regulacija prometa. Iako će cesta tijekom izgradnje biti prohodna, za vrijeme izvođenja radova uvodi se režim naizmjeničnog prometovanja i vođenja prometa semaforima. Pješački promet će se također povremeno voditi posebno ograđenim putevima. Prilazi na cestu D8 za vrijeme izvođenja radova organizirat će se obilazno, privremenom prometnom signalizacijom.  

Investitor izgradnje kružnog raskrižja u Šodićima su Hrvatske ceste, a izgradnju je sufinancirala Općina Kostrena u dijelu pripremnih radova (neophodna izmještanja postojećih elektroenergetskih i DTK vodova, javna rasvjeta, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa). Početkom izgradnje posebno je zadovoljna općinska načelnica Mirela Marunić.

"Izgradnju rotora u Šodićima obećali smo našim mještanima, a obećanja želim ispunjavati ili ih ne želim davati. Izgradnja ovog rotora nije samo pitanje cestovne infrastrukture, nego sigurnosti prometa i sigurnosti naših mještana,“ naglasila je.

Radovi će trajati 3 mjeseca, a izvode se prema projektu tvrtke AG projekt iz Rijeke, dok će radove izvoditi GP Krk.