Kostrena 12. rujan 2015.

Rijeka trkača potekla Kostrenom

Rijeka trkača potekla Kostrenom
Kostrena, po mnogima jedno od najljepših mjesta za rekreaciju, danas je okupila gotovo 500 trkača. Na ovogodišnjoj “Kostrenskoj điradi” trčali su svi, od najmlađih, koji su uz pomoć roditelja pretrčali svoje prve metre, do sportaša, koji su prešli više od šest kilometara.

Na startnu su liniju, iznad Uvale Žurkovo, prvi stali članovi Dječjeg vrtića “Zlatna ribica”, koji su otvorili 2. “Kostrensku điradu”. Najmlađi su, pod budnim okom roditelja, pretrčali 100 metara dugu stazu i tako napravili svoje prve metre na “điradi”. Nakon njih su se, na sve dužim stazama redali osnovnoškolci, rekreativci te sportaši, koji su trčali 6300 metara s ciljem u Uvali Žurkovo.

“Želimo promicati važnost bavljenja sportom, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima. Bavljenje sportom je, naravno uz kućni odgoj, jedina garancija da će naša mladost ostati na pravom putu,” rekao je Miljenko Štokić predsjednik Udruge Ekoregija Kostrena, koja je organizator manifestacije.

“Na ovaj način obilježavamo Hrvatski olimpijski dan. Uz promociju sporta i zdravog života, cilj je promoviranje lokalnih sportskih klubova među našim mještanima,” poručio je Ante Vičević, tajnik udruge. 

Manifestaciju je pratio i zamjenik općinske načelnice Davor Willheim, koji je poručio da ovakav projekt može dobiti samo riječi hvale. Medalje su najuspješnijima podijelili načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić, Biserka Miškulin ravnateljica Osnovne škole Kostrena te ravnateljica Jasminka Pribanić i odgajateljica Barbara Puž iz Dječjeg vrtića Zlatna ribica.