Kostrena 6. ožujak 2018.

“Samo jedna žena” na dar Kostrenkama

“Samo jedna žena” na dar Kostrenkama
Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji i Općina Kostrena Kostrenkama su poklonile predstavu “Samo jedna žena”. Duhovita monodrama Gala Teatra u Kostreni je večeras gostovala povodom Međunarodnog dana žena.

Priču o Marijinoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojim se svaki dan susreće, ali i o tome koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice, Kostrenkama i Kostrenjanima, okupljenima u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, “ispričala” je sjajna Matija Prskalo.

Monodrama Gala Teatra- “Samo jedna žena”, koju potpisuju Dario Fo i Franca Rame, u Kostreni je večeras gostovala povodom Međunarodnog dana žena i svojevrsni je dar, koji su Kostrenkama poklonile Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji i Općina Kostrena.

“Drage Kostrenke, biti žena podjednako je lijepo i zahtjevno. O tome s koliko različitih uloga i različitih zadaća se svakodnevno susrećemo govori i današnja monodrama. Ona je uvod u obilježavanje Međunarodnog dana žena, kojem ne smijemo dozvoliti da izgubi na značaju i pravom smislu obilježavanja. Nije to dan u kojem trebamo dobiti iskaze pažnje i ljubavi, to zaslužujemo svakog dana, radi svega onoga što činimo. Međunarodni dan žena je prilika da se prisjetimo dugog puta koji su žene morale prijeći u borbi za pravo na ostvarivanje svojih potencijala, u društvenim, političkim, ekonomskim, znanstvenim i kulturnim sferama društva, a ta borba za rodnu jednakost, na žalost, još uvijek traje. Diskriminacija i  različiti oblici nasilja nad ženama postoje i danas, čak i u najrazvijenijim demokracijama i zato ne smijemo posustati u nastojanjima, dokle god postoji ijedna sredina u kojoj su ženama uskraćena temeljna ljudska prava. Kao zamjenica općinskog načelnika, mogu vam obećati da ću se snažno zauzimati za rodnu jednakost i rodnu osjetljivost kao temeljne civilizacijske vrijednosti. U ime Općine Kostrena i svoje osobno ime, od srca vam čestitam Dan žena”, poručila je uoči predstave zamjenica općinskog načelnika Đurđica Matešić- Bilobrk.

Komentari