Kostrena 19. ožujak 2023. V.A.

Sjajan sportski dan u Kostreni uz Renatu Sopek i društvo

Sjajan sportski dan u Kostreni uz Renatu Sopek i društvo
Brojni zaljubljenici u sport i rekreaciju danas su u kostrenskoj uvali Žurkovo došli na svoje

Sjajan sportsko rekreacijski dan obilježio je početak proljetnih aktivnosti ove vrste u Kostreni, a bogat program je privukao brojne sudionike i posjetitelje u Žurkovo. Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska ponudili su sadržaje za sve generacije.


Sve je započelo programom “Vježbajmo zajedno”, kroz koji su se sudionici pripremili za nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene- “Korakom do zdravlja”. Okupljeni su odabrali jednu od tri rute, prema svojim tjelesnim predispozicijama i željama, a organizator je za sve pripremio štapove za hodanje, kape i okrjepu.


Dok su hodači bili na svojim rutama, zainteresirani su se mogli uključiti u brojne sportsko rekreativne igre u organizaciji KŠR Gorovo. Mnogi su iskoristili priliku i zaigrali badminton, kuglali, gađali metu… Zainteresirani su isprobali i atraktivni poligon streličarstva, kojeg je pripremio SK Ajkule Rijeka. Cjelokupni program je upotpunilo i rekreativno jahanje konja za djecu i roditelje. Glazbenu je podlogu pripremio DJ Vedran, a voditelj programa je bio Dražen Turina Šajeta. 


Posebnu dimenziju donio je program Aktivna Hrvatska. Za sve prijavljene održan je trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a sam program vodila je popularna Renata Sopek. Ovaj atraktivni program održava se već jedanaest godina, a u Kostreni je ponudio popularno vježbanje na otvorenom, koje je privuklo brojne sudionike.


Podsjetimo, program pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, održava se uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora, a promiče zdrav način života i jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih u Hrvatskoj.


Povratkom hodača i završetkom treninga Aktivne Hrvatske završio se prvi dan proljetnog izdanja sportsko rekreativnosti u Kostreni, koje se održavaju u suradnji TZO Kostrena te brojnih partnera, a nove aktivnosti najavljuju se već za narednu nedjelju.