Kostrena 8. srpanj 2024. Izvor: Naša Kostrena

Sjajni Maro Miknić u Litvi doplivao do europskog srebra

Sjajni Maro Miknić u Litvi doplivao do europskog srebra
Maro Miknić po treći je put oborio državni rekord i s isplivanih 52,49 sekundi postao juniorski doprvak Europe

Kostrenjan Maro Miknić, član Plivačkog kluba Nevera iz Rijeke, nastupio je na Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju, koje se od 2. do 7. srpnja održalo u glavnom gradu Litve- Vilniusu. Isplivanim rezultatima tijekom sezone Maro je stekao pravo nastupa u tri discipline - 100 delfin, 50 slobodno i 50 delfin, a u sve tri discipline plasirao se u finale.

U disciplini 100 delfin u kvalifikacijama je otplivao 52,85 sekundi, čime je oborio svoj godinu dana star državni rekord te se s najboljim isplivanim vremenom kvalificirao u polufinale. U polufinalu iste discipline, koja je ujedno i Marova glavna disciplina, dodatno je popravio vrijeme te je s isplivanih 52,64 sekundi izborio finale.

U finalu sljedećeg dana, po treći je put oborio državni rekord i s isplivanih 52,49 sekundi postao juniorski doprvak Europe. Samo 20 minuta nakon otplivanog finala discipline 100 delfin, nastupio je u finalu discipline 50 slobodno te osvojio 8. mjesto.

Petog dana prvenstva, Maro je plivao jutarnje kvalifikacije i popodnevno polufinale discipline 50 delfin te se s četvrtim isplivanim vremenom kvalificirao u finale. Polufinale je otplivao za 23,84 sekundi te za 6 stotinki oborio još jedan juniorski državni rekord, koji je od 2011. godine bio u vlasništvu Mihaela Vukića. U finalu discipline 50 metara delfin, zauzeo je 6. mjesto.

Zadnjeg dana prvenstva Miknić je bio u sastavu reprezentacije 4 x 100 mješovito (Čarapović, Radoš, Miknić, Nenadić) s kojom je, nakon jutarnjih kvalifikacija, izborio svoje četvrto finale na ovom prvenstvu.

Reprezentacija Hrvatske zauzela je izvrsno 4. mjesto što je ujedno i najbrže isplivano vrijeme Hrvatske juniorske reprezentacije u  disciplini 4 x 100 mješovito.