Kostrena 10. siječanj 2019.

“Špažićari” preuzimaju vlast u Kostreni

“Špažićari” preuzimaju vlast u Kostreni
Maškare će ove subote preuzeti ključ, a time i vlast u Kostreni, koju čeka čak sedam maškaranih subota, uz brojna iznenađenja. Špažićari će sudjelovati i na Riječkom karnevalu, izboru za kraljicu te Maškaranom auto- rallyu Pariz- Bakar.
 
Podizanjem starog znanca- mesopusta Mićela i prvim maškaranim tancima ove subote u Narodnoj čitaonici u Kostrena Sv. Luciji počinje peto godišnje doba. Špažićare i njihove goste kroz sedam će maškaranih subota zabavljati grupa Venus, a izostati neće ni raznovrsna ugostiteljska ponuda, tombola te nagrade za najbolje maske.
 
Organizirane maškarane grupe stolove mogu rezervirati na 098 906 4713 i 091 933 0409, a grupe od minimalno deset članova organizatori će počastiti kupusom, kobasicama i domaćim fritulama. 

 
Posljednji maškarani tanci održat će se petak, dva dana prije Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci, na kojoj će Špažićari s atraktivnom maskom sudjelovati i ove godine. Spomenuti svakako treba i dvije dječje redute, uz grupu Venus, animatora i tombolu te krafne, grickalice i sokove.

Špažićari će imati svoju predstavnicu na izboru za kraljicu Riječkoga karnevala, a ugostit će i Maškarani auto-rally Pariz- Bakar. Na parkiralištu iznad plaže Nova voda "puknuti oktanci" vozit će ispit spretnosti.


Na mesopusni utorak Špažićari će se družiti s vrtićarcima, a potom i obići Kostrenu, a na čistu srijedu u uvali Žurkovo sudit će i presuditi mesopustu Mićelu, krivcu za sve kostrenske probleme u protekloj godini.

foto: arhiva