Kostrena 19. lipanj 2017.

“Sretni dani” u Kostreni uz festival kreative i pozitive

“Sretni dani” u Kostreni uz festival kreative i pozitive
Nova kostrenska manifestacija “Kostrena Happy Days”, što se održava u sklopu “Ljeta u Kostreni” zahvaljujući atraktivnom programu, narednih će dana privući brojne ljubitelje glazbe.  

Ljetni solsticij i Svjetski dan glazbe, Kostrena će obilježiti međunarodnim glazbenim festivalom u čast pomorcima i moru, organizirajući koncerte raznovrsnih glazbenih žanrova s različitih krajeva svijeta. 

Zanimljivi izvođači kao što su Franco Morone i Raffaella Luna, Anita Camarella i Davide Facchini, Tinsagu Project (Japan/Italija), Kelpie (Škotska/ Norveška) i Damir Halilić Hal, najbolja su pozivnica za dolazak u Kostrenu. 
 
Kostrenska počivala

Tijekom dvodnevnog festivala kreative i pozitive, različite lokacije postat će pozornice na otvorenom na kojima će se uz koncerte, održavati izložbe, radionice za djecu i odrasle, brojni sportski i kreativni programi. Jedan od zanimljivijih programa bit će priča o “Kostrenskim počivalima”, Katarine Mažuran Jurešić kod jednog od najbolje očuvanih počivala u neposrednoj blizini murala “Put mora”, uz nastup operne solistice Vanje Zelčić i maestra Igora Vlajnića. Šarolik kulturno- sportski program možete pogledati OVDJE.

Turistička zajednica Općine Kostrena glavni je organizator ove manifestacije. Direktorica Turističke zajednice Sandra Svetić predstavila je program Kostrena Happy Days i istaknula važnost kvalitetnih programa u brendiranju destinacije. 
 
Bogat dvodnevni program 

“Kostrena će poželjeti dobrodošlicu ljetu i to dvodnevnim tematskim glazbenim, kulturnim i sportskim programom u čast pomorcima i moru, u kojem će biti uključena čitava zajednica. Ideja je nastala tako da smo potaknuti pričom da su pomorci tijekom svojih putovanja bili izloženi različitim utjecajima drugih kultura. Zato za njih kažemo da su bili Internet svojeg vremena. Brojni su primjeri tog utjecaja, a jedan od njih svakako je i glazba. Za razvoj turističke destinacije nije dovoljno samo podignuti kvalitetu i atraktivnost smještajnih kapaciteta. Potrebno je pružiti originalna i prepoznatljiva događanja kao što je ovo pred nama, koje će, sigurna sam, privući u Kostrenu brojne posjetitelje i ljubitelje glazbe,” rekla je Svetić.

Glazbene goste festivala predstavio je umjetnički direktor Damir Halilić- Hal, čijim će Blues festivalom u kolovozu završiti manifestacija “Ljeto u Kostreni”.  
 
“Tinsagu Project” i “Kelpie”

Na Terasi Diving Center Kostrena sutra, od 21 sat, je na rasporedu večer talijanske glazbe. Nastupaju Franco Morone i Raffaella Luna te Anita Camarella i Davide Facchini te Damir Halilić Hal. 

Srijeda, također od 21 sat, je rezervirana za japansko- talijansku kombinaciju “Tinsagu Project” te “Kelpie” škotsko- norveški dvojac.
 
Velik turistički potencijal

Općina Kostrena suorganizator je i pokrovitelj svih kostrenskih manifestacija. Novoizabrani načelnik Općine Kostrena, Dražen Vranić naglasio je da će Općina i nadalje pa i još aktivnije ulagati u turistički razvoj Kostrene za koju smatra da posjeduje velik, neiskorišten turistički potencijal. Tome svjedoče sve bolji rezultati, a značajnu ulogu imaju i nove kvalitetne manifestacije.

INA je također prepoznala vrijednost ove zanimljive manifestacije koja će uvelike obogatiti ljetnu ponudu Kostrene. 

“INA je svjesna važnosti ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te je od svog osnutka aktivno uključena u različite aktivnosti koje doprinose kvaliteti života Kostrene i njezinom turističkom i kulturnom razvoju, budući da se ovdje nalazi naša rafinerija. Posebno me raduje činjenica da će kostrenske plaže sezonu započeti uređene i nasipane novim šljunkom, oko čega se INA angažirala kao što je i dogovoreno,” rekao je Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka. 

Spomenuti svakako treba i da je vrijednu podršku manifestaciji “Kostrena Happy days” pružila i tvrtka Dezinsekcija. 
 
Happy Days tek početak

Kostrena Happy Days tek je uvod u brojna ljetna događanja u Kostreni, koja će trajati sve do kolovoza, a posjetiteljima će ponuditi brojne atraktivne programe.

“Nakon Kostrena Happy Daysa nastavljamo s događanjima i bogatim ljetnim programom. Slijedi nam: izbor najljepše okućnice, predstava RI Teatra, Kostrenska noć Marijan Ban i Diktatori i grupa Flash, Blues festival, Klape i mnogi drugi. Mislim da Ljeto u Kostreni ima zaista bogat i raznovrstan program I naravno pozivamo sve zainteresirane da dođu u Kostrenu, pridruže nam se u ljetnim događanjima gdje će biti puno dobre zabave i pozitivne energije” naglasila je Svetić te zahvalila Općini Kostrena i svima su pomogli u organizaciji Ljeta u Kostreni.