Kostrena 27. listopad 2021.

Stipanović ukoričio bogatu povijest Kostrene Sv. Barbare 

Stipanović ukoričio bogatu povijest Kostrene Sv. Barbare 
Vrijedna knjiga “Zapisi iz povijesti Kostrene Sv. Barbare”, autora Igora Stipanovića, sinoć je predstavljena u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji.

U “Zapisima iz povijesti Kostrene Sv. Barbare” autor Igor Stipanović na tristotinjak je stranica obradio bogatu povijest tog dijela Kostrene. 


“Kostrenjan sam i nisam želio da naša povijest nestane, da nove generacije ne znaju o svojim precima. Na knjizi sam radio tri godine. To su zapisi iz povijesti Kostrene Sv. Barbare. Knjiga se sastoji od četiri glavne tematike- školstvo, čitaonicu, zemljišnu zajednicu i pomorstvo, odnosno Kostrenu pod jedrima. Tu je i desetak kraćih poglavlja, u kojima su obrađene kapelice, događaji, umorstva, potonuća brodica… Sažeo sam povijest Kostrene Sv. Barbare, ono što sam uspio skupiti, u ovu knjigu”, ističe Stipanović.


Zanimljiva knjiga, koju je izdala Narodna knjižnica Kostrena, uz pomoć Općine Kostrena, sinoć je predstavljena u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji. Na vrijedan su se doprinos kulturnoj baštini Kostrene osvrnuli recenzenti Željko Bartulović i Josip Luzer, a okupljene su pozdravili i ravnateljica Narodne knjižnice Kostrena Dragana Vučinić te urednica Borka Reljac.


Kako je na samom kraju istaknuo kostrenski kapetan Branimir Šoić “Zapisi” su najljepši dar za veliki jubilej- 150 godina osnutka Narodne čitaonice u Svetoj Barbari.