Kostrena 27. listopad 2021.

Stotinu tattoo artista krajem studenoga stiže u Kostrenu

Stotinu tattoo artista krajem studenoga stiže u Kostrenu
Deseto jubilarno izdanje Rijeka Tattoo Expoa održat će se od 26. do 28. studenog u Sportskoj dvorani Kostrena, a sudjelovat će više od 100 tattoo artista iz desetak europskih zemalja.

Jubilarno izdanje prve hrvatske tattoo konvencije po peti će se put održati u Kostreni gdje će ugostiti više od 100 tattoo artista, sudionika tattoo natjecanja u čak 14 kategorija, a bit će dodijeljene i 34 nagrade. 

Rijeka Tattoo Expo manifestacija je koja uspješno egzistira i raste iz godine u godinu, a priča je započela sada već davne 2010. godine sa svega 7 tattoo artista sudionika. Do svog se petog izdanja, kada je sudjelovalo 40 tattoo artista, Rijeka Tattoo Expo održavala se u Rijeci, pa stoga i nosi to ime. Nakon toga u potrazi za većim i adekvatnijim prostorom, novi dom konvencije postaje Sportska dvorana u Kostreni.


“Od šestog smo izdanja u Kostreni. Ovdje smo izuzetno dobro prihvaćeni odmah, kako od strane naših domaćina, KD Kostrena koji upravlja prostorom dvorane u kojoj se konvencija održava, tako i od strane mještana. A moram naglasiti da nam i posjećenost raste iz godine u godinu, za što je također zaslužna i lokacija”, rekla je Mia Mohorić, jedna od organizatora Rijeka Tattoo Expoa.

Manifestaciju svake godine posjeti 3 do 4 tisuće ljudi, ljubitelja tattoo umjetnosti, ali i znatiželjnika koji će to tek postati. Isto tako, svake godine sve je veći broj zainteresiranih tattoo artista koji želi vidjeti što je to tako specifično na maloj, ali uspješnoj kostrenskoj konvenciji. 


“Već godinama imamo listu čekanja, a ove godine do sada je to najveći broj prijavljenih tattoo artista koje nažalost nismo mogli primiti. Najradije bi svima dali priliku da osjete energiju naše konvencije, ali dvorana nas ograničava budući da fizički više ne stane niti jedan štand“, ističe Mohorić.

Kostrenska izdanja konvencije pokazala su da se s ulaganjem velikog truda, puno vremena, profesionalnim pristupom i organizacijskim sposobnostima tima, ali najviše s ljubavlju prema onome što se radi, može postići veliki uspjeh čime se danas ponose organizatori Rijeka Tattoo Expoa. 


Ove godine Rijeka Tattoo Expo uvest će neke promjene budući da se kao i svi drugi mora prilagoditi situaciji uzrokovanoj korona virusom. Za sudjelovanje i posjećivanje konvencije bit će potrebna covid potvrda, odnosno potvrda o cijepljenju ili preboljenju ili negativan test. Svojim će posjetiteljima osigurati i mogućnost testiranja na ulazu u dvoranu (cijena testiranja bit će objavljena naknadno na Internet stranici i društvenim mrežama). 

Iz organizacijskog tima najavljuju i zanimljiv zabavni program, kao i svake godine, a koji je prilagođen u potpunosti epidemiološkim mjerama i pravilima oko nastupa. Ove godine posjetitelji će tako moći vidjeti nastupe “iz zraka” poput plesa na svili, trapezu, a i pokoje iznenađenje.


Uz zabavni dio programa, tu je dakako i tattoo natjecanje kao najvažniji dio manifestacije svakoga dana. Ove godine tattoo artisti natjecati u 14 kategorija, a neke od njih su: Best Forest Theme, Best Realistic Color, Best Old School, Best Horror Theme, Best of Day… Posljednjeg dana konvencije, u nedjelju, dodjeljuje se i nagrada za najbolju tetovažu konvencije, odnosno Best of Show. Za posjetitelje bi mogla biti zanimljiva kategorija Najgora tetovaža gdje se može uključiti bilo tko sa svojom “najgorom” tetovažom te osvojiti 3 tretmana laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom Ghost Tattoo & laser removal. 

Ulaznice za 10. Rijeka Tattoo Expo moć će se kupiti isključivo na ulazu u dvoranu, po cijeni od 30 kuna za jednodnevnu ili 50 za tri dana.