Kostrena 17. rujan 2016.

Trogodišnjaci predvodili 3. "Kostrensku điradu"

Trogodišnjaci predvodili 3. "Kostrensku điradu"
Od vrtića do ‘penzića’, Kostrenom su danas trčali svi. 3. “Kostrenska đirada” okupila je tristotinjak sudionika koji su, ovisno o dobi i mogućnostima, pretrčali od 100 do čak 6300 metara. 
 
Između dvije kiše održana je ovogodišnja “Kostrenska đirada”, hvalevrijedna manifestacija koja promovira zdravi način života i bavljenje sportom. Iako je loša vremenska prognoza gotovo prepolovila broj natjecatelja manifestaciju je i ove godine pratilo sunce. 

Kostrenom su ponovno trčali svi uzrasti. Trogodišnjaci i četverogodišnjaci, većini kojih je ovo prva “đirada”, pretrčali su 100 metara dugu stazu na Šetalištu kostrenskih pomoraca. S uzrastom sudionika rasla je i dužina staze pa su tako petogodišnjaci i šestogodišnjaci pretrčali 200 metara, a osnovnoškolci staze duge od 500 do čak 1000 metara. 

“Kostrenskoj điradi”, uz polaznike vrtića i osnovnoškolce, ponovno su se odazvali i svi kostrenski sportski klubovi. Sportaši su istrčali 3500, odnosno 6300 metara, a svoj su doprinos dali i umirovljenici, koji su prošetali koliko su mogli.

“Cilj je probuditi svijest mještana, ukazati na važnost bavljenja sportom te educirati djecu,” naglasio je Miljenko Štokić predsjednik Ekoregije Kostrena.

“Želimo promicati zdrav način življenja i uključiti što više mještana u kostrenske sportske klubove,” zaključio je Ante Vičević, tajnik Ekoregije Kostrena.

Na samom kraju najuspješnijima su dodijeljene medalje i priznanja, a organizirana je i okrjepa za sve sudionike. 

3. “Kostrensku điradu”, uz podršku Općine Kostrena, organizirala je ekološka udruga Ekoregija Kostrena.