Kostrena 13. travanj 2019.

“Uskrs u Kostreni” privukao brojne posjetitelje

“Uskrs u Kostreni” privukao brojne posjetitelje

Drugo izdanje manifestacije “Uskrs u Kostreni” danas je okupilo brojne Kostrenjane i njihove goste, koji su, na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji, uživali u bogatoj ponudi i zabavnom programu. 

Na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji, središtu kulturnog života Kostrene, Kostrenjani i njihovi gosti uživali su u bogatoj ponudi domaće hrane brojnih OPG- ova, ručno izrađenim proizvodima, prigodnim delicijama karakterističnima za naše podneblje i uskrsno vrijeme, kao i zdravim zalogajima i napitcima, kreativnim radionicama i zabavnim igrama, plesnim nastupima te nastupima dječjih zborova. 

Najmlađi posjetitelji imali su priliku ukrašavati pisanice raznim tehnikama poput pirografije i bojanja, oslikati lice veselim proljetnim motivima, izraditi svoj vlastiti prirodni sapun i sudjelovati u izvođenju raznih pokusa. Posjetitelji su saznali i nešto više o jedrenju, a najmlađi su se zabavili i u pokazivanju spretnosti i vještine u raznim igrama poput trčanja s jajem u žlici, kucanju pisanica te potrazi za skrivenim pisanicama oko Čitaonice. U dječjem kutku napisali su i oslikali tradicionalnu čestitku u suradnji sa sponzorom- tvrtkom INA.

Oni nešto stariji, uz kupnju zdravih, domaćih proizvoda, naučili su nešto novo o zdravoj prehrani, jestivom samoniklom bilju i prirodnoj kozmetici. Članovi Udruge Primorski pijat kroz svoj kulinarski show upoznali su okupljene s primorskim uskrsnim specijalitetima, a Ana Smokrović sa zdravom prehranom. Njima se ove godine pridružila i Udruga Gaia Nova koja je posjetitelje upoznala s uravnoteženim prehrambenim navikama uz degustaciju zdravih napitaka. Turistička zajednica Općine Kostrena posjetitelje je počastila kostrenskom pogačom te nezaobilaznim proljetnim specijalitetom primorskog kraja- fritajom sa šparogama.