Kostrena 21. travanj 2023. Izvor: TZO Čavle

“Va saki kantunić mesto smeća posadimo cvetić!“

“Va saki kantunić mesto smeća posadimo cvetić!“
U okviru ekološko-edukativnog projekta “Volim Hrvatsku - volim Kostrenu” i obilježavanja Dana planeta Zemlje, Turistička zajednica općine Kostrena i ove je godine organizirala podjelu sadnica svim privatnim iznajmljivačima s područja Općine Kostrena. Od danas 21. travnja pa sve do srijede 26. travnja u vremenu od 8 do 15 sati privatni iznajmljivači s područja Općine Kostrena sadnice mogu podignuti u prostoru TZO Kostrena, Kostrenskih boraca 1a.

Nakon brojnih sadnica cvijeća, voćki i maslina, ove godine privatni iznajmljivači imaju prilike okoliš svojih smještajnih kapaciteta dodatno oplemeniti ovim autohtonim biljkama kako bi se između ostaloga podsjetilo da su Zemlja i njezini ekosustavi naš dom koji nam omogućuje život, kao i da se upozori na važnost poštivanja prirode.

"Obzirom je Kostrena primorsko mjesto Turistička zajednica općine Kostrena odlučila je uz sugestije privatnih iznajmljivača, ali i Osnovne škole Kostrena i Dječjeg vrtića Zlatna ribica kojima su također podijeljene sadnice, nastaviti tradiciju i obogatiti Kostrenu ovim autohtonim biljkama našega kraja. Kao i svake godine, akcije s održava pod motom Va saki kantunić mesto smeća posadimo Cvetić!”, poručuju iz kostrenske Turističke zajednice.