Kostrena 16. srpanj 2021.

Večer smijeha u Kostreni  

Večer smijeha u Kostreni  
Subotnja večer u Kostreni rezervirana je za hvaljenu monodramu "Münchhausen“ Borisa Kovačevića u kojoj igra izvrsni i višestruko nagrađivan Vilim Matula.

U subotu 17. srpnja s početkom u 21 sat u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se predstava "Münchhausen" Teatra Exit. Ulaznice za predstave po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti putem sustava mojekarte.hr ili na blagajni u holu Narodne čitaonice 30 minuta prije početka predstave. U skladu s novom Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama koja vrijedi do 31. srpnja, posjetitelji ne moraju predočiti EU digitalne Covid potvrde.  

O predstavi:

O tome zašto čovjek laže i kako to čini, napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu, međutim, plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.

Komentari