Kostrena 4. srpanj 2016.

Veliko hvala glazbenim promotorima Kostrene

Veliko hvala glazbenim promotorima Kostrene
Na ovogodišnjim Melodijama Istre i Kvarnera Kostrenjani su ostavili dubok trag. Tim je povodom glazbene promotore Kostrene, članove ovogodišnje mikovske karavane, ugostila općinska načelnica Mirela Marunić. 

Boje Kostrene na ovogodišnjem su MIK-u branili izvođači Vivien Galletta, Katja Budimčić Sabljar i Lado Bartoniček te Zlatan Marunić, autor teksta pobjedničke pjesme “Ružica”. 

Kostrenske mikovce, kojima su se priključili pobjednik ovogodišnjih Melodija Istre i Kvarnera Joso Butorac te Robert Grubišić, koji potpisuje glazbu i aranžman pobjedničke pjesme, ugostila je općinska načelnica Mirela Marunić.

“Općina Kostrena prepoznaje promotore Kostrene, koji ulažu veliki trud u ono čime se bave. Želimo vam na ovaj način zahvaliti i dati do znanja da niste sami,” poručila je Marunić.

Uz pobjedničku “Ružicu”, koja je nastala pod kostrenskim ‘perom’, zapažen rezultat ostvarila je i skladba “Ponti di braccia” koju je izvela Vivien Galletta. Pjesma je dobila 2. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, ali i nagradu za najbolju interpretaciju- “Zlatni mikrofon” Radio Rijeke te nagradu “Beseda”, koju Novi list dodjeljuje kompoziciji koja cjelokupnim izričajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju, spaja stari i novi MIK, Istru i Kvarner te mikovske generacije. 

Spomenuti svakako treba i Kostrenjane Katju Budimčić Sabljar i Lada Bartoničeka, koji su skladbama “Fališ mi” i “Kakoj vitar” dali dodatni kostrenski pečat ovogodišnjim Melodijama Istre i Kvarnera. 

Komentari