Kostrena 20. siječanj 2019.

Veseli oldtimeri i društvo u gostima kod Špažićara

Veseli oldtimeri i društvo u gostima kod Špažićara
Veselo je bilo i druge maškarane subote u Kostreni, gdje su kostrenski Špažićari ugostili Vesele Oldtimeri i njihove goste iz okolnih zemalja. Okupljene je u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija zabavljala grupa Venus.

Maškarani tanci u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija sinoć su imali posebne goste. Naime, tradicionalna je “Noć krinolina”, koju na Botelu Marina organiziraju “Veseli Oldtimeri”, otkazana jer je brod je zapeo u Viktor Lencu. “Oldtimeri” su goste iz okolnih zemalja tako odveli u Kostrenu, a Špažićari su se ponovno pokazali kao sjajni domaćini.

“Kostrenu smo izabrali zbog izuzetne kulture u ponašanju samih karnevalista. Ovdje su naši dragi gosti iz: Mirandole, Venecije, Padove, Bele Crkve, Ptuja… Također, drago nam je da, kada već svoje nove kostime ne možemo predstaviti na Botelu Marina, to možemo učiniti ovdje u Kostreni”, rekla je Đurđica Margetić, predsjednica Karnevalske udruge “Veseli Oldtimeri”.

Okupljene je sinoć zabavljala kraljevička grupa Venus, koja će u Kostreni svirati i narednih pet maškaranih subota, kao i na dvije dječje redute. No, to nisu jedine kostrenske maškarane aktivnosti ove zime. Špažićari su imali svoju predstavnicu na izboru za kraljicu Riječkog karnevala, ugostit će Maškarani auto-rally Pariz- Bakara, a bit će i dio velike riječke karnevalske povorke na kojoj će sudjelovati s atraktivnom maskom “Costa Arena”.